10.000 nye jobs i kølvandet på Apple og Facebooks danske datacentre

De kommende datacentre, som Facebook og Apple vil etablere i Danmark, er kun begyndelsen. Derfor har bl.a. Global Connects direktør stiftet en brancheforening, der skal sikre tusindvis af nye arbejdspladser.
Apples kommende datacenter i Danmark kan tiltrække flere nye investeringer i lignende centre | Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv
Apples kommende datacenter i Danmark kan tiltrække flere nye investeringer i lignende centre | Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Der er store forventninger til, hvad etableringen af Facebooks og Apples datacentre i Danmark kan føre med sig. Nogle af spillerne i branchen er derfor gået sammen i en ny brancheforening, Datacenter Industrien, der skal støtte udviklingen, så endnu flere datacentre vil blive placeret her i landet.

Det skriver den nye forening i en pressemeddelelse.

"Det er ikke urealistisk, at vi kan få 10.000 vidensarbejdspladser inden for de næste par år, fordi vi har fået tiltrukket de her hovedmotorer i internettet," siger Christian Holm Christensen, direktør i Global Connect og medstifter af den nye forening, til Børsen.

Der har længe været spekulationer i branchen om, at Amazon og andre internetbaserede it-selskaber ligesom de to amerikanske mastodonter, Apple og Facebook, har kig på Danmark til deres kommende datacentre. Apple har som bekendt valgt at lægge sit datacenter i Viborg, men Facebook har foretrukket Odense.

Formanden for den nye brancheforening, Thomas Volder, forklarer i avisen, at det er Danmarks veludbyggede elnet, fiberforbindelser, klima og unikke fjernvarmesystem, der giver mulighed for at tiltrække flere af den type investeringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter