ITWatch

Digitalisering øger forbruget af konsulenter

Med digitaliseringen i spidsen for de mange forandringsprocesser, som erhvervslivet går igennem i disse år, er behovet for at hyre eksterne konsulenter steget.

Foto: RIORDAN BOLL IVAN/POLFOTO

Lige knap 20 mia. kr. Så mange penge brugte danske virksomheder på at få gode råd, vejledning og ekspertise fra eksterne konsulenter i 2016.

Det viser tal fra Dansk Industri (DI), som Finans.dk omtaler i dag.

Det er digitaliseringen og globaliseringen, der øger behovet for rådgivning udefra - og behovet ventes at blive endnu større i år.

"Der er mange og voldsomme forandringsprocesser i gang – med digitalisering, kunstig intelligens, big data. Virksomheder forsøger at finde ud af, hvordan det forandrer deres forretningsmodel, og hvordan det kan bruges positivt, og det styrker behovet for rådgivning," siger Henriette Søltoft, der er branchedirektør i DI Managementrådgiverne, til Finans.dk.

Som ITWatch har sat fokus på i denne uge, er jobmarkedet for it-professionelle i forandring. Behovet for specifikke kompetencer har skabt en flaskehals, som betyder, at mange virksomheder må opgive at få stillinger besat.

Softwarefirmaet Simcorp har i denne uge påpeget, hvordan den – for kandidaterne – så lukrative jobsituation får nyuddannede til at starte op som selvstændige konsulenter, fordi de på den måde kan tjene flere penge.

Og med dagens tal fra DI er der kun yderligere incitament for it-folk til at blive konsulent frem for fuldtidsansat hos en enkelt firma.

Presset arbejdsmarked får Simcorp til at flytte stillinger til Ukraine

Manglende kompetencer spænder ben for it-branchen 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs