ITWatch

Technordic skal løfte det fællesnordiske IKT-samarbejde

Under det fælles banner "Technordic" vil de tre skandinaviske IKT-organisationer Brainsbusiness i Aalborg, Business Region Gøteborg og IKT-Norge styrke samarbejdet om informations- og kommunikationsteknologi på tværs af Skagerak.

Foto: PR/Gomspace

Det nye samarbejde Technordic har til formål at styrke den fællesnordiske IKT-region (informations- og kommunikationsteknologi, red.), som rummer nogle af verdens mest fremtrædende forskere inden for blandt andet IoT, telekommunikation, trådløse systemer og virksomheder såsom danske Gomspace, Astek, Ericsson og Telenor.

Det meddeler Technordic i en pressemeddelelse.

TechNordic-samarbejdet består af den nordjyske IKT-klynge BrainsBusiness med 150 medlemsvirksomheder og Danmarks største IKT-universitet Aalborg Universitet i ryggen, den vestsvenske Business Region Göteborg, der står for erhvervsudvikling i 13 vestsvenske kommuner, samt samlede norske IKT-branche, som repræsenteres af IKT-Norge.

Tilsammen repræsenterer samarbejdet godt 9.000 virksomheder og 120.000 ansatte inden for IKT-erhvervet, og TechNordic skal være med til at indfri det vækstpotentiale, der ligger i at øge samarbejdet på tværs af Skagerrak.

"Under navnet TechNordic vil vi i stigende grad synliggøre og brande den fællesnordiske IKT-region til gavn for både erhvervsliv og forskning. Tilsammen ligger vi blandt de største i verden med helt unikke kompetencer inden for nogle af de områder som både industri og forbrugere efterspørger allermest," forklarer Co-Cluster Manager Helena Peyron fra BrainsBusiness.

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs