ITWatch

Intels datterselskab går efter børsnotering til tocifret milliardbeløb

Intels Mobileye sigter efter IPO-værdi på op til 15,9 mia. dollar

Foto: Yoshiko Moriya/AP/Ritzau Scanpix

Den planlagte børsnotering af Intels datterselskab Mobileye Global, som producerer chips til kameraer og selvkørende biler, planlægges til en pris, som værdisætter selskabet til op til 15,9 mia. dollar.

Af udbudsbetingelserne tirsdag fremgår det, at der i forbindelse med børsnoteringen udbydes 41 mio. aktier til en pris på 18-20 dollar stykket. Midtpunktet svarer til en samlet børsværdi af selskabet på 15 mia. dollar, mens værdisætningen rammer 15,9 mia. dollar ved en kurs på 20 dollar.

I slutningen af 2021 var der forventninger om, at selskabet i forbindelse med en børsnotering kunne blive værdisat til 50 mia. dollar. Intel indsendte i september ansøgningen om en børsnotering af Mobileye Global, og målet er, at aktien optages til handel den 26. oktober.

Det er ikke første gang, at Mobileye Global kommer på børsen. Det skete første gang i 2014 med en børsværdi af rundt regnet 5 mia. dollar, men Intel købte i 2017 det selskabet med isrealske rødder for 15,3 mia. dollar.

Intels aktie stiger i formarkedet med 1,2 pct. til 26,73 dollar.

Intel: Parat til meget lavere pris på spin-off

Nedtur på markedet forårsager største tech-børsnoteringsstop i 20 år

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs