ITWatch

Dansk startup justerer strategien i ly af corona – udskyder amerikansk sats

Danske Dixa sadler om og sætter åbningen af et nyt kontor i USA på pause til slutningen af året. Startup-selskabet holder dog fast i ambitionen om at fordoble udviklerkræfterne.

Dixa er stiftet af Mads Fosselius, Jacob Vous Petersen, Jakob Nederby Nielsen og Krisztian Tabori. | Foto: Dixa/PR

I begyndelsen af året hentede Dixa 245 mio. kr. fra en række investorer, og pengene skulle blandt andet bruges på åbningen af et kontor i USA, men de planer er indtil videre blevet udskudt på grund af coronavirus, skriver Computerworld.

Målet var at slå dørene op til et kontor i enten New York eller Boston til sommer, men den aktuelle situation med en global pandemi, der har ramt USA hårdt, betyder, at det danske selskab ændrer strategi.

"Bare det at få lov til at rejse til USA er meget svært nu. Hvis det her varer nogle måneder, så er det måske først realistisk at rykke til USA i december, og måske endda først i starten af 2021," siger adm. direktør i Dixa, Mads Fosselius, til Computerworld.

Til gengæld fastholder Dixa planerne om at fordoble udviklerkræfterne, og det betyder, at selskabet arbejder på at ansætte 40 nye medarbejdere.

Adskillige investeringsrunder

Softwareselskabet, der blev grundlagt af Mads Fosselius, Jacob Vous Petersen, Jakob Nederby Nielsen og Krisztian Tabori i 2015, har gentagne gange hentet kapital fra investeringsrunder.

I begyndelsen af året kom kapitalen blandt andet fra venturefonden Notion Capital og de eksisterende investorer Preben Damgaard, Lars Thinggaard og Seed Capital.

Preben Damgaard går efter danske tech-startups med internationalt potentiale 

Tidligere Milestone-boss vil fokusere på tech-startups 

Dixa-formand jagter børsnotering efter millioninvestering

It-startup lander investering på 245 mio. kr. 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs