ITWatch

Preben Damgaard går efter danske tech-startups med internationalt potentiale

Investoren Preben Damgaard har en række kriterier for, hvilke startups han involverer sig i. Et af kriterierne er, at selskabet skal kunne skalere internationalt.

Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Når Preben Damgaard investerer i startups, går han udelukkende efter danske tech-selskaber, skriver Computerworld.

Investoren påpeger også, at han vil være aktiv i alle investeringer, hvilket kræver tid, og at han derfor maksimalt kan involvere sig i 8 til 10 selskaber.

"Mit særkende er, at jeg går efter danske startups, som jeg kan hjælpe med at skalere internationalt. Hvis den model virker, og det lykkes at åbne op i andre lande, så har du opskriften på en stærk vækstcase, og det kræver penge ... mange penge," siger Preben Damgaard til Computerworld.

Investoren, der blandt andet har lagt penge i selskaber som Too Good To Go, Dixa og Templafy, tilføjer, at han går efter de "uslebne diamanter", hvilket betyder, at han går ind tidligt og derfor ofte må satse på, hvorvidt et selskab kan blive en god forretning eller ej.

Preben Damgaard sætter fokus på god ledelse i alle investeringer

Dixa-formand jagter børsnotering efter millioninvestering 

Mere fra ITWatch

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs