ITWatch

Stifter og formand træder tilbage fra kinesiske Alibaba

Efter 20 år gør den kinesiske rigmand Jack Ma træder tilbage fra posten som bestyrelsesformand i kinesiske teknologivirksomhed Alibaba Group, som han selv var med til at stifte.

AFP/Ritzau Scanpix
Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Det kinesiske teknologikonglomerat Alibaba Group, der blandt andet er kendt for sin populære e-handels-platform, siger tirsdag farvel til stifter og bestyrelsesformand, Jack Ma.

Det skriver Reuters.

Jack Ma var med til at stifte Alibaba Group i 1999, og han meldte ud for præcist et år siden, at han ville træde tilbage fra sin position i selskabet i løbet af den kommende år. Det så på årsdagen for den udmelding, og samtidig den kinesiske rigmands 55 års fødselsdag, der blev hans sidste i selskabet.

Det kinesiske selskabs e-handels-platform har oplevet stor fremgang de seneste ti år, og siden 2015 har præsteret både flere salg og større profit end samtlige amerikanske detailhandlere til sammen. Sidste år omsatte Alibaba Group for 56 mia. dollar, og da selskabet blev børsnoteret i 2014, var der tale om den største notering i historien med en værdisætning på 231 mia. dollar, hvilket svarer til 1560 mia. kr.

Og Jack Ma siger farvel med manerer, når han indtager scenen på Hangzhous olympiske stadion, hvor der er plads til 80.000 tilskuere, tirsdag, for at overlade tøjlerne til Alibaba-CEO Daniel Zheng, der skal sætte retningen for Alibaba Group efter Ma's farvel, skriver Reuters.

Stifterens efterfølger blev udpeget og ansat af Jack Ma selv sidste år, og mens Ma er kendt som en flamboyant og til tider meget synlig erhvervsleder, får Alibaba i efterfølgeren, Daniel Zheng, som er tidligere revisor, en anden type frontfigur i fremtiden.

"Han har evner til logisk og kritisk tænkning som en supercomputer, er forpligtet til sin vision og har modet til helhjertet at turde kaste sig ud i innovative forretningsmodeller og fremtidens brancher," lød Jack Ma's vurdering af Daniel Zheng, da Alibaba-CEO'en blev ansat sidste år.

Hellere færre og glade kunder end voldsom vækst lyder mantra hos indisk leverandør

Netto skyder gang i ny digital platform

Startup bag lønsoftware rejser 18 mio. kr.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger