ITWatch

Startup bag lønsoftware rejser 18 mio. kr.

Virksomheden Pento, der har udviklet et lønsystem til virksomheder, har hentet 18. mio. kr. fra primært tyske og britiske investorer. Kapitalen skal sørge for, at det danske selskab gør sit indtog på det britiske marked.

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Den danske virksomhed Pento, der står bag lønsystemet af samme navn, har gennem hovedsageligt tyske og britiske investorer fået en kapitalindsprøjtning på 18 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Selskabet, der blev startet for kun 2 år siden, skal bruge den nyfundne kapital til at rykke ind på markedet i Storbrittanien, som bliver virksomhedens første marked uden for Danmark. Produktet er en lønsystem, som skal automatisere processen omkring virskomheders udbetaling af løn til deres medarbejdere langt mere, end det er tilfældet i dag.

Tyske Point Nine Capital og britiske Seedcamp står bag størstedelen af investeringen i det unge danske selskab, og selvom britisk erhvervsliv i øjeblikket er præget af enorm usikkerhed i forbindelse med Brexit, ser stifter Jonas Bøgh Larsen gode mulighed på det britiske marked, forklarer han til Børsen.

I Danmark er konkurrenter nemlig de to store spillere Dataløn og Danløn, mens efterspørgslen efter automatiserede lønprocesser er større i udlandet - eksempelvis i Storbrittanien.

"Kommer du til England, Tyskland og Sydeuropa, er det mange steder excelark og lommeregner og adskillige mails frem og tilbage, der skal til for at finde ud af, hvad en person skal have i løn. Og så bruger de rigtig lang tid på selve udbetalingerne. Selv uden vores system kan de fleste i Danmark trykke på en knap, og så får medarbejderen sin andel, skat får sin andel og pensionssystemet får sin andel. Mange steder i Europa sidder de og laver alle transaktioner manuelt i deres netbank til de forskellige instanser," siger Jonas Bøgh Larsen til Børsen.

Tech-startups deler erfaringer og åbner op om fiaskoer for at afkorte vejen til succes

Fintech-startup får millioninvestering af kendt erhvervsmand og Vækstfonden

Industrigigant åbner center for digitale startups

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger