ITWatch

Pinterest går efter 1,28 mia. dollar på børsen

Det sociale netværk Pinterest går efter at indkassere et stort milliardbeløb ved selskabets kommende børsnotering, skriver Bloomberg News.

Foto: Ritzau Scanpix/Ben Margot

Pinterest, som bedst kan betegnes som en digital scrapbog, hvor brugerne deler billeder, går efter at indkassere 1,28 mia. dollar svarende til 8,49 mia. kr. ved selskabets kommende børsnotering.

Samlet tilbyder Pinterest 75 mio. aktier til en pris på mellem 15 til 17 dollar per styk, viser papirer sendt til New York Stock Exchange (NYSE). Det skriver Bloomberg News.

Baseret på det totale antal A- og B-aktier kommer selskabet til at have en markedsværdi på omkring de 9 mia. dollar eller 59,7 mia. kr. I 2017 rejste Pinterest senest 150 mio. dollar i ny kapital, hvilket dengang værdisatte selskabet til 12,3 mia. dollar. Pinterest blev etableret i 2010.

Pinterest kom i slutningen af marts med planerne om at gå på børsen. Og med børsnoteringen står endnu en såkaldt enhjørning - som er et teknologiselskab med en værdi over 1 mia. dollar - til at ride ind på de bonede gulve.

I forbindelse med planerne om børsnoteringen kom det frem, at Pinterest ifølge ansøgningspapirerne havde en omsætning på 756 mio. dollar sidste år mod 473 mio. dollar i 2017. Trods den flotte vækstfremgang var nettoresultatet dog stadig et minus på 63 mio. dollar mod minus 130 mio. dollar i 2017.

Pinterest har 250 mio. aktive brugere hver måned.

/ritzau/FINANS

Pinterest vil på børsen i New York

Digital scrapbog på vej på børsen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger