ITWatch

Telenor og Telia vil teste 5G i Danmark

Danmark bliver testland for 5G hos Telia og Telenor. I løbet af foråret vil teleselskaberne rulle teknologien ud i udvalgte områder på deres fælles netværk.

PR/Telia
Foto: PR/Telia

Både Telia og Telenor har tidligere testet den lynhurtige 5G-teknologi i Norge, men nu er turen kommet til Danmark. Selskabernes fælles TT-netværk bliver omdrejningspunktet for testene, som Nokia leverer netværksudstyret til.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Vi vil bruge testområderne til at blive klogere på de muligheder 5G-teknologien giver, og vi er overbevist om, at 5G sammen med IoT og AI kan være en katalysator for innovation inden for mange sektorer," udtaler administrerende direktør i Telenor Danmark, Jesper Hansen, i meddelelsen.

Han peger på at den nye teknologi har potentiale til at skabe nye effektiviserings- og digitaliseringsmuligheder i erhvervslivet og den offentlige sektor til gavn for danskerne – for eksempel inden for sundhedsvæsen, industri og transport.

Hos Telia ser man frem til, at de kommende testområder vil give praktiske erfaringer med 5G-teknologien.

"Telias ambition er at give kunderne mulighed for selv at afprøve og vurdere teknologierne i praksis. Vi ser frem til at omsætte visionerne til virkelighed, og til dialogen med kunderne om de anvendelsesmuligheder, som 5G introducerer," lyder det fra Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark, i meddelelsen.

Det ligger endnu ikke fast, hvilke områder 5G-testene vil blive foretaget i, men ifølge selskaberne kommer man til at begynde i løbet af andet kvartal af 2019.

Klumme: Her er de vigtigste dagsordener på verdens største mobilmesse

TDC har brugt to-cifret millionbeløb på konsulenter

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger