ITWatch

Esbjerg bliver hjemsted for endnu et datacenter

Norske Bulk Infrastructure vil opføre et datacenter i Esbjerg. Byens placering gør den central for den fremtidige infrastruktur i Norden og Nordeuropa, lyder det fra nordmændene.

PR/Bulk Infrastructure
Grundlægger og bestyrelsesformand i Bulk Infrastructure, Peder Nærbø. Foto: PR/Bulk Infrastructure

Med reservationen af en byggegrund på fem hektar i Esbjerg planlægger norske Bulk Infrastructure at opføre et nyt datacenter i den vestjyske by.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Der bliver tale om et såkaldt Carrier Neutral Colocation Data Center, og nordmændene er glade for at udvide tilstedeværelsen i Danmark fra undersøiske fiberkabler til nu også at omfatte et datacenter.

"Esbjerg er godt forbundet med optimale forbindelser til alle havkabler i Nordsøområdet, og det er det perfekte sted for os at muliggøre udviklingen af et neutralt trafikudvekslingssted i Danmark," udtaler grundlægger og bestyrelsesformand i Bulk Infrastructure, Peder Nærbø, i meddelelsen.

"Med flere kabellandinger planlagt eller allerede på plads og landingen af vores nye Havfrue transatlantiske kabelsystem vil dette medføre både en konvergens af netværk og tilhørende kapacitet til Esbjerg sammen med skabelse af en naturlig gateway til Bulk's store nordiske bæredygtig og omkostningseffektiv digital infrastruktur," lyder det videre fra Peder Nærbø.

Bulk Infrastructure er en del af et konsortium, der har planer om i 2019 at nedlægge yderligere undersøiske kabler i Nordsøen.

Facebook har tidligere bekræftet, at virksomheden har planer om at opføre et datacenter på 250.000 kvadratmeter - svarende til 40 fodboldbaner - ved Esbjerg.

Norden står til at modtage milliardinvesteringer i datacentre

Google bekræfter nyt datacenter ved Fredericia

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger