ITWatch

Krav om fysisk adgang til datacentre besværliggør bankers cloud-sats

Bankerne skal ifølge reglerne have fysisk adgang til de datacentre, hvor bankernes data ligger, og det er med til at gøre bankernes cloud-sats besværligt. De store cloud-leverandører står langt stærkere end selv de største banker.

Mette Stürup, kontorchef i Finans Danmark. | Foto: Finans Danmark

Strikse regler, som finanssektorens brancheforening kalder "analoge", står i vejen for, at bankerne for alvor kan kaste sig ud i en digital satsning i clouden. Blandt andet siger reglerne, at man som bank skal kunne få adgang til det datacenter, som bankens data ligger på, men i praksis er det besværligt.

Sådan lyder det fra brancheforeningen Finans Danmark, der på Relevent-konferencen Cloud Computing i den finansielle sektor, trak linierne op til, hvad der skal til, før bankerne for alvor kan gå ombord i et sats på den hastigt voksende brug af cloud.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs