ITWatch

Teleselskab beskyldt for hvidvask

Teleselskab, der sælger sine taletidsminutter i mange danske forretninger, er under beskyldning for hvidvask, skriver flere medier.

Foto: Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Lycamobile, der sælges gennem lufthavne, kiosker og butikker som Føtex, 7-Eleven, Spar og SuperBrugsen, er under beskyldning for hvidvask.

Det skriver EB.dk, der citerer Dagens Næringsliv i Norge.

Telekæden er ejet af den britisk-srilankanske milliardær Allirajah Subaskaran.

Anklagemyndigheden i Norge mener, at Lycamobile i en årrække har medvirket til hvidvaskning, skriver EB.

Dagens Næringsliv vurderer at det drejer sig om 495 millioner norske kroner, som mellem 2010 til 2018 er blevet ført ud af landet.

Den største del af pengene stammer fra hvidvaskning af kriminelle indtægter, der er ført videre via Lycamobile, skriver EB.

Gennem sin advokat Linn Echkoff Dolva afviser Lycamobile at have arbejdet med hvidvask af penge, men den norske domstol afviser at udlevere pengene igen.

Lycamobile har på tilsvarende vis oplevet denne slags anklager i lande som Frankrig og Storbritannien.

Børsnotering skal sikre vækst i endnu et robotselskab 

Dansk vin-app øjner salg for milliard i 2018 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs