ITWatch

Medie: Microsoft vil presse egne partnere over i selskabets sky

Hostingvirksomheder med egne datacentre skal betale ekstra, hvis de foretrækker deres egne centre fremfor Microsofts sky. Det skriver Version2.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter

Det bliver dyrt for Microsoft-partnere med egne datacentre. Ifølge Version2 vil Microsoft påføre hosting-selskaber ekstraomkostninger, hvis de vedbliver med at bruge deres egne datacentre fremfor de muligheder, Microsoft stiller til rådighed.

Version2 skriver, at en stor gruppe hosting-partnere med eget datacenter skal betale et årligt beløb på 15.000 euro – godt 110.000 kroner – hvis de bevarer den selvstændige status fremfor at gå med den store amerikanske spiller.

Hos hostingselskabernes brancheforening BFIH (Brancheforeningen For It-Hostingvirksomheder i Danmark) er der utilfredshed.

"Der er mange af hosting-virksomhederne, der har investeret mange penge i at oprette og fakturere brugere automatisk. Hvis de ændringer, Microsoft lægger op til, bliver gennemført, er de penge spildt," siger Jens Erik Thorndahl til Version2.

Version2 forklarer videre, at de erfarer, at Microsoft øger kravene til hostingfirmaernes omsætning af Microsofts produkter.

Ekstraudgiften rammer de såkaldte Tier1-partnere, der har egne datacentre fremfor Tier2, der bruger Microsofts cloud.

Version2 skriver, at de nye regler træder i kraft fra august. Microsoft ønsker først at kommentere sagen, når det officielt er meldt ud.

Dansk konsulenthus skal løse "vigtig samfundsopgave"

Ny EU-aftale er godt nyt for danske datacentre 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs