ITWatch

Utilfredshed med ledelsen hos Nets-rival: Beriger sig på aktionærernes bekostning

Ledelsen hos dansk Nets-konkurrent er kommet under intern beskydning fra flere af selskabets største og tungeste aktionærer, som mener, at ledelsen beriger sig på blandt andet deres bekostning.

Medstifter og adm. direktør i Clearhaus, Claus Methmann Christensen. | Foto: PR/Clearhaus

Det danske fintech-selskab Clearhaus er røget i intern konflikt med flere af dets største aktionærer, som mener, at ledelsen udnytter sine A-aktier til at berige sig selv på deres bekostning.

Det skriver Børsen.

Kritikken kommer blandt andet fra Michael Spangsberg fra Spangsberg Flødeboller, milliardæren Flemming Velin og Allan K. Pedersen, tidligere ejer af fodboldklubben FC Nordsjælland, som tilsammen har skudt op mod 100 mio. kr. i Clearhaus.

Aktionærerne sidder tilsammen på næsten halvdelen af aktierne, men der er tale om B-aktier uden stemmeret, hvorfor de føler sig domineret af ledelsen, hvilket har fået gruppen til at sende et klagebrev til moderselskabet Clearhaus Holding, hvor de lufter deres utilfredshed.

"Det er en række af Clearhaus Holding A/S' aktionærers opfattelse, at selskabets ledelse og konsulenter misbruger den dominerende A-aktieklasse til at berige sig på de andre aktionærers bekostning," lyder det blandt andet i brevet, som Børsen er kommet i besiddelse af.

Hos ledelsen tager man kritikken med ro.

"Vi ville være meget kede af den slags anklager, hvis de havde været fremsat på en mere seriøs måde," skriver medstifter og adm. direktør, Claus Methmann Christensen, i et mailsvar til Børsen.

Nets-udfordrer efter regnskab: Vi har nu 25 pct. af det danske marked 

2017 tegner til at blive rekordår for fintech-selskabet Clearhaus  

Dansk fintech-selskab i samarbejde med tysk bank 

Iværksættere jubler over nyt fintechcenter 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs