ITWatch

Apple forbereder betaling af milliardstor skattedom

Trods protester fra både Apple og den irske stat er det amerikanske teknologiselskab klar til at betale sin næsten 100 mia. kr. store skattegæld. Men pengene bliver i første omgang låst i en fond.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

Apple vil inden længe betale sin 13 mia. euro (97 mia. kr.) store skattegæld, men kampen er langt fra slut. Hverken Irland, hvor Apples europæiske hovedkontor ligger, eller Apple har ønsker om at regningne betales, og pengene vil i første omgang blive låst i en spærret fond.

Det skriver Børsen.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager trak i oktober sidste år Irland for EU-Domstolen med krav om, at Irland fulgte afgørelsen fra EU-Kommissionen fra 2016, som afgjorde, at de gunstige skatteregler for Apple i Irland var i strid med reglerne om statsstøtte.

Brugen af den låste fond skyldes derfor, at både Apple og Irland stadig har appeller liggende i forhodl til EU-Kommissionens afgørelse.

"Regeringen er fundamentalt uenig i afgørelsen fra Kommissionen. Men som et dedikeret medlem af EU er Irland opsat på at følge vores bindende juridiske forpligtelser i denne sag," sagde den irske finansminister, Paschal Donohoe, ifølge Irish Times.

Margrethe Vestager og EU undersøger Apples seneste milliardopkøb 

Kinesiske tech-firmaer buldrer frem – og vi aner ikke, hvad der vil ramme os 

TDC bakker EU-skat på it-giganter op: Fair konkurrence er udfordret 

Regeringen vil arbejde for OECD-løsning på techselskabers skattebetaling 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs