ITWatch

Regeringen vil arbejde for OECD-løsning på techselskabers skattebetaling

Der skal globale løsninger på bordet i spørgsmålet om internationale techselskabers skattebetaling, mener Danmarks statsminister og finansminister.

Foto: /ritzau/Philip Davali/

Der skal skabes en mere global løsning på, hvordan man får internationale techselskaber såsom Facebook, Google og Apple til at betale mere i skat. Det slår statsminister Lars Løkke Rasmussen og finansminister Kristian Jensen til lyd for i hhv. Jyllands-Posten og Børsen.

Meldingen kommer, efter EU-Kommissionen i går fremlagde forslag til, hvordan techselskaberne beskattes. Det ene af to foreslåede tiltag indeholder en skat på 3 pct. af selskabernes omsætning, mens den anden løsning indebærer, at EU's medlemslande selv fastsætter skatteprocenten.

Men der skal mere global aktion til at adressere problemet, mener de to ministre.

"Danmark ligger i front i EU og OECD, når det kommer til at bekæmpe skatteunddragelse og arbejder for, at der skabes langsigtede globale løsninger, som sikrer fair beskatning. Gennem EU kan vi presse på for de løsninger i OECD, og det gør vi," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Også Kristian Jensen mener, at man skal have flere lande ombord for at få techselskaberne til lommerne i højere grad.

"Det er helt uacceptabelt, når virksomheder bruger snedige manøvrer for at undgå at betale skat af deres overskud, men EU-enegang skaber dog også nogle udfordringer, som vi må tage højde for," skriver Kristian Jensen i et skriftligt svar til Børsen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Professor: Ny EU-skat er en radikal ændring

DI: EU-forslag om omsætningsskat er et særdeles dårligt instrument 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs