Regeringen vil arbejde for OECD-løsning på techselskabers skattebetaling

Der skal globale løsninger på bordet i spørgsmålet om internationale techselskabers skattebetaling, mener Danmarks statsminister og finansminister.
Foto: /ritzau/Philip Davali/
Foto: /ritzau/Philip Davali/
Af Thomas Nygaard Madsen, MediaWatch.

Der skal skabes en mere global løsning på, hvordan man får internationale techselskaber såsom Facebook, Google og Apple til at betale mere i skat. Det slår statsminister Lars Løkke Rasmussen og finansminister Kristian Jensen til lyd for i hhv. Jyllands-Posten og Børsen.

Meldingen kommer, efter EU-Kommissionen i går fremlagde forslag til, hvordan techselskaberne beskattes. Det ene af to foreslåede tiltag indeholder en skat på 3 pct. af selskabernes omsætning, mens den anden løsning indebærer, at EU's medlemslande selv fastsætter skatteprocenten.

Men der skal mere global aktion til at adressere problemet, mener de to ministre.

"Danmark ligger i front i EU og OECD, når det kommer til at bekæmpe skatteunddragelse og arbejder for, at der skabes langsigtede globale løsninger, som sikrer fair beskatning. Gennem EU kan vi presse på for de løsninger i OECD, og det gør vi," lyder det fra Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Også Kristian Jensen mener, at man skal have flere lande ombord for at få techselskaberne til lommerne i højere grad.

"Det er helt uacceptabelt, når virksomheder bruger snedige manøvrer for at undgå at betale skat af deres overskud, men EU-enegang skaber dog også nogle udfordringer, som vi må tage højde for," skriver Kristian Jensen i et skriftligt svar til Børsen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Professor: Ny EU-skat er en radikal ændring

DI: EU-forslag om omsætningsskat er et særdeles dårligt instrument 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pr

Softwareboss glæder sig til degradering

For abonnenter