Danske app-udviklere skal vokse for japanske penge

Den japanske udviklervirksomhed Monster Lab opkøber aktiemajoriteten i danske Nodes. Målet er at blive markedsdominerende inden for fem år.
Andreas Green Rasmussen (tv), Hiroki Inagawa (mf) og Daniel Højris Bæk (th). | Foto: PR/nodes
Andreas Green Rasmussen (tv), Hiroki Inagawa (mf) og Daniel Højris Bæk (th). | Foto: PR/nodes

Japanske Monster Lab har købt en aktiemajoritet på 85 pct. i den dansk app-udviklingsvirksomhed Nodes, mens stifterne Andreas Rasmussen og Daniel Bæk både beholder de resterende 15 pct. og pladserne for bordenden i den daglige ledelse. Opkøbet skubber Nodes samlede værdi op på 100 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Hos Monster Lab er ambitionen med opkøbet at gøre Nodes til en markedsdominerende og største spiller på den europæiske app-udviklingsscene inden for en periode på 3-5 år, lyder det fra adm. direktør i Monstar Lab, Hiroki Inagawa, som før investeringen i Nodes havde undersøgt op mod 300 virksomheder som mulige kandidater. I sidste ende blev Nodes succesfulde ekspansion til Storbritannien udsalgsgivende.

"Der er få virksomheder, som lykkes med at trænge igennem på to markeder. Vi vil gerne bruges Nodes' erfaring med denne udvidelse til at vækste i resten af Europa," siger Hiroki Inagawa til Børsen.

Nodes planlægger at ekspandere til to nye markeder i 2018, hvoraf naboen mod syd, Tyskland, tegner sig for det ene marked. Nodes omsatte i 2016 for 40.5 mio. kr. Selskabet har, foruden en række danske kunder, udviklet apps for den skotske togoperatør Scotrail og Taxiselskabet Riide.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

EU skruer op for energikrav til datacentre

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også