ITWatch

Danske app-udviklere skal vokse for japanske penge

Den japanske udviklervirksomhed Monster Lab opkøber aktiemajoriteten i danske Nodes. Målet er at blive markedsdominerende inden for fem år.

Andreas Green Rasmussen (tv), Hiroki Inagawa (mf) og Daniel Højris Bæk (th). | Foto: PR/nodes

Japanske Monster Lab har købt en aktiemajoritet på 85 pct. i den dansk app-udviklingsvirksomhed Nodes, mens stifterne Andreas Rasmussen og Daniel Bæk både beholder de resterende 15 pct. og pladserne for bordenden i den daglige ledelse. Opkøbet skubber Nodes samlede værdi op på 100 mio. kr.

Det skriver Børsen.

Hos Monster Lab er ambitionen med opkøbet at gøre Nodes til en markedsdominerende og største spiller på den europæiske app-udviklingsscene inden for en periode på 3-5 år, lyder det fra adm. direktør i Monstar Lab, Hiroki Inagawa, som før investeringen i Nodes havde undersøgt op mod 300 virksomheder som mulige kandidater. I sidste ende blev Nodes succesfulde ekspansion til Storbritannien udsalgsgivende.

"Der er få virksomheder, som lykkes med at trænge igennem på to markeder. Vi vil gerne bruges Nodes' erfaring med denne udvidelse til at vækste i resten af Europa," siger Hiroki Inagawa til Børsen.

Nodes planlægger at ekspandere til to nye markeder i 2018, hvoraf naboen mod syd, Tyskland, tegner sig for det ene marked. Nodes omsatte i 2016 for 40.5 mio. kr. Selskabet har, foruden en række danske kunder, udviklet apps for den skotske togoperatør Scotrail og Taxiselskabet Riide.

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs