ITWatch

Sophie Løhde til it-branchen: "I leverandører skal blive bedre til at levere det, I lover os"

It-branchen skal levere det, den lover. Sådan lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V). Men hun erkender, at det offentlige som køber også bærer et stort ansvar.

Innovationsminister Sophie Løhde (V). | Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Innovationsminister Sophie Løhde (V) så både indad og udad, da hun på DI’s forum for Digital Politik talte om offentlige it-projekter.

"I den offentlige sektor skal vi blive meget bedre til at drive og forvalte it-systemer," medgav ministeren fra talerstolen i Industriens Hus på Rådhuspladsen.

"Men I leverandører skal blive bedre til at levere det, som I lover os," fortsatte hun.

En række aktører fra stat, kommuner og erhvervsliv er mødt op til dagens møde hos DI Digital, og Sophie Løhde åbnede dagen med at ridse udfordringerne og mulighederne ved en digital offentlig sektor op.

"Vi skal blive bedre til at stille krav til jer som leverandører. Når et projekt går galt er det ikke altid helt entydigt, hvor ansvaret ligger. I staten har vi ikke været gode nok til at styre jer. Derfor er det på tide, at vi får et stærkere fokus på blandt andet kontraktstyring, mere og bedre konkurrence på offentlige udbud, og vi skal åbne for at mindre leverandører kan komme på banen," sagde Sophie Løhde og understregede, at staten skal blive bedre til at formulere simple krav og have klare forventninger:  

"Men så skal I ikke love mere, end I kan levere," sagde hun henvendt til it-leverandørerne.

Herefter skitserede hun regeringens ambitioner på området og pegede på, at Danmark er langt fremme. Faktisk så langt, at det er svært at finde lande at hente inspiration fra til den videre digitalisering. Men, sagde ministeren, derfor ”må vi ikke hvile på laurbærrene”.

Hun pegede på it-sikkerhed som et vigtigt område, der er blevet aktualiseret af weekendens hackerangreb, og så fremhævede hun, at det offentlige skal blive bedre til at bruge data.

"Data er et af de vigtigste råstoffer overhovedet. Det er et helt afgørende for at indfri ambitionen om at sikre en mere sammenhængende offentlig sektor. Dermed også, at vi får bundet den offentlige sektor bedre sammen digitalt, så man som borger og virksomheder oplever, at man kun skal afgive oplysninger en gang i sit møde med den offentlige sektor," sagde ministeren og fremhævede, at regeringen også fokuserer på at fange en fælles it-arkitektur.

For statens it-systemer er flere steder utilstrækkelig, og som huller i vejen bliver problemet kun større, hvis man ikke gør noget ved det, sagde hun, inden hun sluttede af med en opfordring til IT-ordførerne.

"Jeg tror, at digitaliseringsklar lovgivning kan blive vores bidrag til afbureaukratisering af den offentlige sektor."

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs