ITWatch

Dansk internet-pioner får millioner fra erhvervsmand

Erhvervsmanden Lars Kolind investerer 14 millioner kroner i danske Bluetown, der etablerer netforbindelser i områder på kloden, som telebranchen fravælger.

Lars Kolind investerer milliioner i danske Bluetown. | Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

Milliarder af kunder. Så stort er potentialet for den danske internetleverandør Bluetown, der vil bringe netforbindelser ud til fjerne egne af verden, som den traditionelle telebranchen har fralagt. Den vision er kommet et skridt nærmere opfyldelse, efter erhvervsmanden Lars Kolind har skudt 14 mio. kr. i Bluetown.

Det skriver Berlingske.

"Dette er en relativt stor investering for mig, men normalt investerer jeg på et tidligere tidspunkt. Jeg tror, at Bluetown kan gøre en meget stor forskel for rigtigt mange mennesker, og det vil jeg gerne være med til. Samtidig har det potentialet til at blive en meget stor og meget god forretning, så intet kan få mig til at lade være," siger Lars Kolind til Berlingske.

Udover investeringen på 14 mio. kr. træder han også ind i bestyrelsen i Bluetown.

I spidsen for Bluetown står Peter Ib, der har en fortid som adm. direktør for Nokia i Danmark. Indtil videre har selskabet blandt andet opsat master i lande som Tanzania, Rwanda og Indien, hvor lokale kan købe datapakker på samme vis som taletidskort for at komme på nettet.

Amazon: Københavnske startups viser vejen for det globale marked 

It-startup får yderligere 45 millioner 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs