ITWatch

Dansk startup får rekordbeløb

Softwareplatformen Lenus får hele 387 mio. kroner af EQT Venture, der er så stor en kapitaltilførsel, at det vækker international opsigt, skriver Børsen. (Opdateret)

Foto: Lenus

Svenske EQT Ventures tilfører den danske softwareplatform Lenus hele 387 mio. kroner i en hvad Børsen kalder Danmarks største serie A-runde af kapital til en startup.

Lenus er en fitnessplatform udviklet af den i dag 29 år gamle Bertram Thorslund, der udviklede den sammen med tre andre tilbage i 2016 og i dag kan de så hæve de mange penge, der skal bruges til udvikling og vækst.

"Det er nærmest ubeskriveligt mange penge. Vi glæder os til at få kanaliseret alle pengene ind i forretningen og kunne løbe endnu hurtigere," siger Bertram Thorslund til avisen, mens Lars Jörnow, partner i EQT Ventures, tilføjer, at beløbet "viser, hvor begejstrede vi er."

Lenus er en softwareplatform, som er målrettet personlige trænere, diætister og kostvejledere, skriver avisen.

I en meddelelse lyder det videre, at pengene er resultat af et klart mål for iværksætteren.

"Vi har altid haft som mål at bevise, at konceptet og produktet kunne holde vand, inden vi gik i markedet efter venturekapital. Det er vi som team lykkes med, og det er jeg faktisk ret stolt over," siger Bertram Thorslund.

Investeringen skal bl.a. gå til:

  • Forfine og videreudvikle produktet
  • Ansætte talenter i stor stil: Selskabet venter at ansætte 1600 over de næste 24 måneder – heriblandt over +100 i Danmark
  • Styrke og udvide tilstedeværelsen på de eksisterende markeder (Danmark, Sverige, Storbritannien og Tyskland)
  • Accelerere den internationale ekspansion – herunder USA, nærmere bestemt New York og Los Angeles.

Nodes-stifter investerer i tidligere konkurrents nye selskab 

Mændene bag landets største startups: Det er naturligt at forlade Danmark 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs