ITWatch

Odenseansk robotfirma er værdisat til 1 milliard i ny investeringsrunde

Blue Ocean Robotics fra Odense er værdisat til 1 mia. kr. i en ny investorrunde, hvor selskabet vil rejse 75 mio. kr.

Nordic Eye blev stiftet i slutningen af 2016, og Peter Warnøe (afbildet) og Lars Tvedes investeringsselskab har allerede smidt kapital i mere end 20 selskaber. Venturekapitalfonden har særligt øje for teknologivirksomheder, hvilket ses med investeringerne i bl.a. Blue Ocean Robotics og Coinify. | Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

1 mia. kr. Så meget er Blue Ocean Robotics fra robotklyngen i Odense værdisat til i sin seneste investeringsrunde, hvor selskabet er ved at rejse 75 mio. kr.  

Det skriver Finans, der har talt med investor og partner Peter Warnøe fra ventureselskabet Nordic Eye, som for knap et år siden investerede i Blue Ocean Robotics sammen med bl.a. L'easy-rigmanden Peter Thorborg.

"På de ti måneder, vi har været med, kan vi vise, at værdisættelsen af Blue Ocean Robotics er tre- til firedoblet. Så det er jo rigtig fint for os som investorer. Og vi ser et kæmpe potentiale fremadrettet også," siger Peter Warnøe til Finans.

Blue Ocean Robotics startede op i 2013 og har i dag 65 medarbejdere. Væksten er hjulpet på vej af forskellige forskningsmidler – herunder penge fra Horizon 2020 – og samlet har selskabet modtaget omkring 30 mio. kr. i forskningsmidler.

Forretningsmodellen i den danske robotvirksomhed går på at udvikle nye idéer til robotter i moderselskabet, hvorefter de placeres i datterselskaber med henblik på at frasælge, når tiden er rigtig.

Datterselskaberne i Blue Ocean Robotics er i princippet altid til salg oplyser Claus Risager, medstifter af Blue Ocean Robotics, overfor Finans. Han fortæller videre, at det blot er et spørgsmål om pris, og han mener, at selskabet om en-to år har datterselskaber "med en rigtig god værdi".

Nordic Eye skyder millioner i dansk software-virksomhed

Odenseansk robotfirma er vokset med hjælp fra EU-program

Robotselskab hyrer dreven ekspert til topledelsen

Udenlandske robot-virksomheder slår sig ned i Odense 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs