ITWatch

Odenseansk robotfirma er vokset med hjælp fra EU-program

På seks år er Blue Ocean Robotics vokset fra tre til 65 mand. Det er blandt andet sket med hjælp af penge fra EU's forskningsprogram Horizon 2020.

John Erland Østergaard er teknologidirektør i Blue Ocean Robotics. Foto: Blue Ocean Robotics/PR/Thomas Midtgaard-Jørgensen

Robotvirksomheden Blue Ocean Robotics, der har hjemme i Odense, er på seks år vokset sig stor, og det skyldes blandt andet hjælp fra EU's forskningsprogram Horizon 2020.

Det skriver PolicyWatch.

Den danske robotvirksomhed startede op i 2013 og har i dag 65 medarbejdere. Væksten er hjulpet på vej af forskellige forskningsmidler – herunder pengene fra Horizon 2020 – og samlet har selskabet modtalet omkring 30 mio. kr. i forskningsmidler.

"Vi startede med at være tre mand hjemme i mit køkken i 2013. Så var vi fem, så var vi otte, så var vi femten. Det har været en rigtig spændende rejse, som blandt andet er blevet til virkelighed på grund af penge fra forskningsprogrammer som Horizon 2020," siger John Erland Østergaard, teknologidirektør i Blue Ocean Robotics, til PolicyWatch.

EU-programmet giver penge til forskning i nye produkter, der har potentiale til at blive til reelle virksomheder. Horizon 2020-programmet løber frem til udgangen af 2020. Herefter starter Horizon Europe-programmet, der ventes at uddele omkring 750 mia. kr. over syv år til forskningsprojekter i Europa.

Robotselskab hyrer dreven ekspert til topledelsen

Udenlandske robot-virksomheder slår sig ned i Odense

Fynsk robotselskab rejser tre-cifret millionbeløb i ny kapital

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger