Danske venturefonde er gået uden om landets tech-succeser

Det er primært amerikanske investorer, der har støttet danske tech-unicorns som Zendesk, Unity og Sitecore, skriver Bootstrapping.
Foto: Scanpix Ritzau/Ólafur Steinar Gestsson
Foto: Scanpix Ritzau/Ólafur Steinar Gestsson

Hverken Zendesk, Unity, Sitecore, Tradeshift eller Netcompany, som er nogle af landets såkaldte unicorns, der har en værdisætning på over en milliard dollars, har fået investeringer fra danske venturefonde.

Det skriver Bootstrapping.

Investeringerne i de danske unicorns kommer primært fra amerikanske investorer, viser en opgørelse, som Bootstrapping har foretaget.

62,2 pct. af investeringerne i Tradeshift, Unity, Zendesk, Sitecore og Netcompany kommer således fra amerikanske investorer i form af angel, seed, VC'ere og opkøb, mens blot 4,17 pct. af investeringer kommer fra danske investorer.

Zendesk fortæller, at ingen danske venturefonde eller business angels ville "bide til bolle", da selskabet forsøgte at lande de første investeringer omkring 2007, hvor Zendesk blev stiftet. Til gengæld meldte store amerikanske fonde sig på banen, efter Zendesk havde fået Twitter som kunde.

Store danske tech-selskaber ansætter – i udlandet

Techkæmper forlader Danmark: "Det er svært at gøre noget ved"

Iværksættervirksomhed søger kapitalindsprøjtning på 60-80 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også