ITWatch

Tech-aktiers nedtur rammer danske startups

De store internationale tech-virksomheder er ramt af nedtur på aktiemarkedet, og det kan ramme de danske startups, vurderer analytikere og tech-investorer.

De amerikanske tech-aktier har været ramt af en månedlang nedtur, og det betyder lavere salgspriser og svækkede værdiansættelser for de unge, danske tech-startups.

Sådan lyder vurderingen fra kilder i bankernes corporate finance-afdelinger, analytikere og tech-investorer ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Tech-giganternes såkaldte FAANG-aktier (Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Googles moderselskab Alphabet) har på fire måneder mistet omkring en femtedel af deres børsværdi.

Denne nedadgående udvikling på tech-børsmarkedet bekymrer aktiechef i kapitalforvalteren Maj Invest Kurt Kara.

"Prissætningen på tech-startups har nok været lidt for optimistisk. Så når store tech-aktier falder efter den amerikanske rentestigning, vil det også smitte af på tech-startups, når de skal hente venturekapital eller lave en børsnotering," siger aktiechefen til Jyllands-Posten Erhverv.

I PFA's og ATP's kapitalfond, VIA equity, er man mere fortrøstningsfuld i forhold til udviklingen.

Partner i VIA equity John Helmsøe-Zink udtaler til Jyllands-Posten Erhverv, at nedturen i tech-aktierne ikke vil blive udslagsgivende for de unge tech-selskaber, da de bliver vurderet individuelt på deres team, skaleringspotentialet og teknologi.

/ritzau/FINANS

Serieiværksætter: "Mange tech-selskabers prissætning er helt hjernedød"

Mød den kvindelige tech-iværksætter der vil ændre kønsbalancen i erhvervslivets top 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs