ITWatch

Ny kritik af nedlæggelse af innovationsmiljøer

Danske business angels kritiserer nedlæggelsen af innovationsmiljøerne, skriver Børsen. Nedlæggelsen vil betyde tab af 200 mio. til startups, og det vil ramme muligheden for at stifte nye selskaber, lyder det.

Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden, der efter nytår overtager ansvaret, som i dag ligger i Innovationsmiljøerne. | Foto: Thomas Brolyng Steen

Regeringens reform af erhvervsfremmeordninger, der træder i kraft ved årsskiftet, vil betyde nedlæggelsen af fire innovationsmiljøer og fjerne muligheden for, at der kan sendes 200 mio. kr. til startups.

Det skriver Børsen.

Pengene skal i stedet samles i Vækstfonden og Innovationsfonden, men det undrer foreningen Danish Business Angels, skriver avisen. Det vil få negativ betydning for startups herhjemme.

"Alle har kunnet se, at der er vanvittigt mange offentlige instanser for erhvervsfremme, og at de burde rationaliseres. Men lige præcis innovationsmiljøerne har jeg svært ved at forstå, man vil ramme," siger formand Jesper Jarlbæk til avisen.

Han mener ikke, støtte til startups skal styres ud fra et centralt kontor i eksempelvis Vækstfonden, men bør ud i miljøet.

Avisen skriver videre, at fire ud af fem investorer bag innovationsmiljøerne siger, at netop de nuværende løsninger øger muligheden for, at de vil investere i små virksomheder.

Rutineret fynbo kåret som årets business angel

Er nye tech-selskaber på First North-børsen som at sætte alle pengene på rød? 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs