ITWatch

Samsung Electronics leverer bedste driftsindtjening nogensinde

Foto: AP Photo/Richard Drew

Samsung Electronics, som er verdens største producent af telefoner og hukommelseskort, overgik forventningerne blandt analytikerne med sine foreløbige regnskabstal for andet kvartal.

Driftsindtjeningen blev for de tre måneder frem til udgangen af juni, som udgør det første hele kvartal efter lanceringen af Samsungs flagskibsmobiltelefon Galaxy S8, opgjort til 14.000 mia. won, svarende til 79 mia. kr.

Det var 1000 mia. won mere end analytikernes gennemsnitsestimat ifølge Bloomberg News. Omsætningen landede endvidere på 60.000 mia. won mod ventet 58.400 mia. won.

Selskabet nyder godt af højere priser for de hukommelseschips, der anvendes til telefoner og computere, og Samsung har været succesfuld med at sænke produktionsomkostningerne på de, siger analytiker Greg Roh fra HMC Investment Securities til Bloomberg News.

"Chippriserne vil fortsætte med at stige, og endnu et rekordstort driftsresultat er i sigte for Samsung i tredje kvartal," vurderer han.

Trods rekordresultatet falder aktien i Samsung på børsen i Seoul fredag 0,3 pct. I 2017 er den dog foreløbigt steget 33 pct.

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs