ITWatch

Tæsk til tele og råvarer i surt aktiemarked

Gårsdagens aktiemarked sluttede med nedtur for blandt andet teleaktierne.

Teleaktierne og de råvarerelatede aktier klarede sig særligt ringe i torsdagens europæiske aktiemarked, der generelt var underlagt den misstemning, der bredte sig globalt efter onsdagens amerikanske renteforhøjelse og de efterfølgende noget "høge-agtige" markeringer fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks tabte over dagen 0,3 pct. med negativ udvikling i alle underindeks.

Indekset over teleaktierne faldt 1,5 pct. på dagen, hvor EU's stop for de dyre roaming-afgifter trådte i kraft. Råvareindekset faldt 1,5 pct. på baggrund af faldende priser på metaller, og mineselskaberne og leverandørerne prægede skyggesiden i Stoxx 600.

Anglo Americans aktie faldt 5,7 pct., og ligeledes britiske Fresnillo faldt 7,2 pct. i toppen af indekset.

På de store europæiske aktiemarkeder faldt de toneangivende indeks 0,5-0,9 pct. i London, Paris og Frankfurt.

Øverst i Stoxx 600-indekset lå britiske Petrofac, der faciliterer olie- og gasproduktion, med en stigning på 4,1 pct. Selskabet har fået sin anbefaling opgraderet til "køb" fra "hold" hos Jefferies, mens JPMorgans nye analytiker på selskabet ifølge Bloomberg News giver Petrofac anbefalingen "overvægt".

Tilsvarende løftes anbefalingen af aktien i CNH Industrials, der sælger lastvogne og busser med mere, hos børshuset Equita til "køb" fra "hold". Reaktionen var stigning for aktien på 3,1 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs