ITWatch

Tæsk til tele og råvarer i surt aktiemarked

Gårsdagens aktiemarked sluttede med nedtur for blandt andet teleaktierne.

Teleaktierne og de råvarerelatede aktier klarede sig særligt ringe i torsdagens europæiske aktiemarked, der generelt var underlagt den misstemning, der bredte sig globalt efter onsdagens amerikanske renteforhøjelse og de efterfølgende noget "høge-agtige" markeringer fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks tabte over dagen 0,3 pct. med negativ udvikling i alle underindeks.

Indekset over teleaktierne faldt 1,5 pct. på dagen, hvor EU's stop for de dyre roaming-afgifter trådte i kraft. Råvareindekset faldt 1,5 pct. på baggrund af faldende priser på metaller, og mineselskaberne og leverandørerne prægede skyggesiden i Stoxx 600.

Anglo Americans aktie faldt 5,7 pct., og ligeledes britiske Fresnillo faldt 7,2 pct. i toppen af indekset.

På de store europæiske aktiemarkeder faldt de toneangivende indeks 0,5-0,9 pct. i London, Paris og Frankfurt.

Øverst i Stoxx 600-indekset lå britiske Petrofac, der faciliterer olie- og gasproduktion, med en stigning på 4,1 pct. Selskabet har fået sin anbefaling opgraderet til "køb" fra "hold" hos Jefferies, mens JPMorgans nye analytiker på selskabet ifølge Bloomberg News giver Petrofac anbefalingen "overvægt".

Tilsvarende løftes anbefalingen af aktien i CNH Industrials, der sælger lastvogne og busser med mere, hos børshuset Equita til "køb" fra "hold". Reaktionen var stigning for aktien på 3,1 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

TDC-net ramt af omfattende nedbrud

Netop nu kæmper flere mobilselskaber med et omfattende nedbrud på TDC Nets mobilnet i hele landet. Andre selskabers kunder kan heller ikke ringe til kunder på TDC-netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs