Uro på det amerikanske aktiemarked sendte danske it-aktier i minus

Danske it-aktier som Columbus, Cbrain og Simcorp faldt som følge af uroen blandt amerikanske it-aktier. Det samme gjorde GN Store Nord og Nets.
De seneste dages kursfald blandt amerikanske it-aktier som Amazon smittede af på danske it-aktier. | Foto: ritzau/AP/Richard Drew
De seneste dages kursfald blandt amerikanske it-aktier som Amazon smittede af på danske it-aktier. | Foto: ritzau/AP/Richard Drew
RITZAU/FINANS

Store kursfald i den amerikanske it-sektor spredte sig til det danske aktiemarked mandag, hvor de fleste aktier endte i minus.

GN Store Nord og Nets endte nederst i C20 Cap-indekset, der trods pæne stigninger til Novo Nordisk og Pandora faldt 0,6 pct. til 1156,56.

Det amerikanske aktiemarked har fredag og mandag været præget af store kursfald i it-sektoren.

En negativ analyse fra Goldman Sachs, der har sat spørgsmål ved sektorens store kursstigninger i 2017, har sat gang i salg af aktier som Netflix, Apple og Amazon.

"Markedet har været præget af en del usikkerhed omkring it-sektoren i USA, som har haft en afsmittende effekt til det danske aktiemarked, selv om vi ikke rigtig har nogen store it-selskaber," siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør for aktier i Sydbank.

"Men det er klart, at det giver lidt nervøsitet, når der lige pludselig kommer markante kursfald," fortsætter han.

De danske it-aktier Columbus, Cbrain og Simcorp faldt 0,7 pct., 1,6 pct. og 4,6 pct.

Blandt C20-aktierne fik Nets størst stryg med et fald på 3 pct. til 121,50 kr. GN Store Nord fulgte efter med et dyk på 2,8 pct. til 202 kr., men aktien er stadig den mest stigende i C20 i år.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter