ITWatch

Netflix, Google og Facebook får store stryg

Det store salg af amerikanske it-aktier fortsætter mandag, hvor især de store selskaber som Netflix, Google og Facebook kan se deres kursværdi falde. Investeringsstrateg maner dog til besindighed og mener ikke, der er tale om en boble.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

De amerikanske it-aktier bliver solgt fra i stor stil mandag, og det følger fredagens udsalg, hvor investorerne havde travlt med at trække gevinster hjem efter en stor kursoptur for it-sektoren i 2017.

Nasdaq-indekset, der tæller alle de store it-mastodonter, falder 0,8 pct. efter få minutters handel, mens S&P 500-indekset og Dow Jones begge ligger tæt på uændret. Inden fredagens udsalg var Nasdaq steget omkring 20 pct. i år.

Apple-aktien falder 3,9 pct., mens Facebook og Netflix dykker 3,3 pct. og 3,4 pct. Alphabet - der er moderselskabet bag Google - dykker 2,4 pct.

Kursfaldene, som startede fredag, var affødt af en analyse fra Goldman Sachs. Investeringsbanken påpegede, at it-aktierne var begyndt at opføre sig som defensive aktier, der typisk tæller selskaber inden for forsikring, forsyning og telefoni.

"Det fortæller historien om, hvor presset værdisætningen af aktierne i it-sektoren er blevet, når bare et enkelt finanshus kan sætte gang i det salg, vi har set," siger Morten Kongshaug, der er investeringsstrateg i Industriens Pension.

"Goldman Sachs var egentlig bare ude at påpege, at kejseren ikke havde noget tøj på. Banken satte måske bare ord på de tanker, som mange investorer har tænkt på det seneste," siger han.

Tvivler på stor nedtur

Han vurderer ikke, at der er tale om en boble, hvor aktierne skal falde markant, men han vil ikke udelukke kursdyk på op til 10 pct.

Jeg tror ikke, at det er i stand til at vælte den favoritstatus, som it har. Mange af de selskaber, som falder meget, er rigtig, rigtig gode til at skabe vækst i en økonomi med lav inflation. Jeg tvivler på, at det her vil være med at til at starte en længerevarende nedtur, og man skal nok mere se det som en pause."

"Det er naturligt, at man ser en række investorer tage gevinster hjem, fordi stemningen er skiftet til noget mere negativt - måske også fordi konjunkturerne i økonomien begynder at bekymre en smule," siger Morten Kongshaug fra Industriens Pension, der har en neutral vægtning af it-aktier i sin investeringsportefølje.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs