ITWatch

Dansk auto-platform vokser, men bundlinjen er fortsat negativ

Den danske autoværkstedsportal Autobutler vokser markant i seneste årsregnskab, og selvom underskuddet er mindsket i forhold til 2015, lyder det stadig på et tocifret millionbeløb i den negative ende af skalaen.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

Det går fremad for den danske autoværkstedsportal Autobutler, hvor bilejere kan indhente tilbud på deres reparationsopgaver. Mens omsætningen stiger, så ser det dog også til dels positivt ud på bundlinjen, hvor man har reduceret underskuddet fra 22 mio. kr. i 2015 til 12,4 mio. kr. i 2016, mens bruttomarginen er steget til 3,8 mio. kr. mod -6 mio. kr. året før. Det skriver Børsen.

I et mailsvar til Børsen forklarer medstifter Christian Legene, at det lige nu ikke handler om at lave overskud, men om at vinde markedsandele.

"Vi har haft en konstant vækst i antallet af nye kunder ikke mindst i Danmark og fik først i slutningen af året restruktureret og åbnet vores tyske landekontor. Isoleret set tjener vi penge i Danmark og fra næste år også i Sverige. Det er dog vigtigt at pointere, at vi ikke isoleret set har et mål om at have overskud nu, hvor forretningen udvides til flere markeder og produkter," lyder det fra Christian Legene til Børsen.

Autobutler blev forrige år opkøbt af den franske bilkoncern PSA, som blandt andet ejer Citroën og Peugoet, hvilket ikke bare har givet mulighed for at tænke stort i forhold til forretningen, men også givet rygdækning i form af egenkapitalen, som efter opkøbet er vokset til over 71 mio. kr.

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs