Vivino-direktør ubekymret trods nyt stort underskud

Den populære danske vinapp kæmper med at få vekslet mange brugere til økonomiske resultater.
Foto: Jens Panduro/Vivino
Foto: Jens Panduro/Vivino
Thomas Mørch, Fødevarewatch

Vivino, der hjælper forbrugere med at finde oplysninger om og bedømmelser af vin, gik i 2016 fra 3,5 til 5 mio. aktive månedlige brugere, men den store ekspansion af forretningen gør samtidig ondt på egenkapitalen i den danske del af forretningen.

Det skriver Børsen.

2016-regnskabet viser således et underskud på 28,0 mio. kr. i 2016 mod et minus på 22,2 mio. kr. året forinden og en negativ egenkapital på -37 mio. kr. Det får revisoren til at tænde advarselslamperne.

"Det er en del af planen, og det er jo revisorens opgave at gøre opmærksom på det. Men når man rejser 125 mio. dollar, som vi gjorde sidst, skal de investeres i forretningen. Så er det 100 pct. efter planen," siger Heini Zachariassen, medstifter og adm. direktør i Vivino, til Børsen.

Han siger samtidig, at det danske regnskab blot tegner et billede af en lille del af den samlede forretning, og at selskabet fortsat er velpolstret til at fortsætte i samme tempo.

Denne artikel er leveret af vores søsterside Fødevarewatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også