ITWatch

Vivino-direktør ubekymret trods nyt stort underskud

Den populære danske vinapp kæmper med at få vekslet mange brugere til økonomiske resultater.

Foto: Jens Panduro/Vivino

Vivino, der hjælper forbrugere med at finde oplysninger om og bedømmelser af vin, gik i 2016 fra 3,5 til 5 mio. aktive månedlige brugere, men den store ekspansion af forretningen gør samtidig ondt på egenkapitalen i den danske del af forretningen.

Det skriver Børsen.

2016-regnskabet viser således et underskud på 28,0 mio. kr. i 2016 mod et minus på 22,2 mio. kr. året forinden og en negativ egenkapital på -37 mio. kr. Det får revisoren til at tænde advarselslamperne.

"Det er en del af planen, og det er jo revisorens opgave at gøre opmærksom på det. Men når man rejser 125 mio. dollar, som vi gjorde sidst, skal de investeres i forretningen. Så er det 100 pct. efter planen," siger Heini Zachariassen, medstifter og adm. direktør i Vivino, til Børsen.

Han siger samtidig, at det danske regnskab blot tegner et billede af en lille del af den samlede forretning, og at selskabet fortsat er velpolstret til at fortsætte i samme tempo.

Denne artikel er leveret af vores søsterside Fødevarewatch.

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs