ITWatch

Amazon åbner tre datacentre i Sverige

Amazon Web Servics har valgt Sverige som destination for tre nye datacentre. Dermed bliver Danmark forbigået i denne omgang.

Amazon Web Services har fokus på Norden som en vigtig region, fortalte nordisk chef for Darren Mowry for nylig til ITWatch. | Foto: PR/Amazon

De svenske byer Västerås, Eskilstuna och Katrineholm bliver hjemsted for it-selskabet Amazon Web Services' tre nye datacentre. Beslutningen sker som led i Amazons fokus på Norden og især den svenske hovedstad Stockholm, som en af selskabets 16 prioriterede regioner, oplyser Amazon i en pressemeddelelse.

Det skal sikre selskabets cloud-kunder i Stockholm maksimal hastighed og minimal nedetid. De kommende datacentre vil dog også sikre bedre hastigheder for danske selskaber. Blandt de danske it-selskaber som benytter Amazon Web Services er Trustpilot, Unity, Tradeshift og Vivino.

"En Amazon Web Services-region i Stockholm gør det muligt for svenske og nordiske kunder at flytte resten af deres applikationer til AWS med lokale latency eller data beskyttelseskrav krav, og nyde omkostnings- og agility fordele på tværs af hele deres ansøgning portefølje," udtaler adm. direktør for Amazon Web Services Andy Jassy i pressemeddelelsen.

Opførelsen af datacentrene er endnu ikke påbegyndt men ifølge svenske DI Digital forventer Amazon, at de nye datacentre skal være i drift allerede i 2018.

Danmark har tidligere været nævnt som en mulig destination for et kommende Amazon-datacenter, men det bliver altså ikke tilfældet i denne omgang.

Microsoft topchef: Intelligent cloud er vores fremtidige forretning 

Amazon: Københavnske startups viser vejen for det globale marked 

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs