Amazon åbner tre datacentre i Sverige

Amazon Web Servics har valgt Sverige som destination for tre nye datacentre. Dermed bliver Danmark forbigået i denne omgang.
Amazon Web Services har fokus på Norden som en vigtig region, fortalte nordisk chef for Darren Mowry for nylig til ITWatch. | Foto: PR/Amazon
Amazon Web Services har fokus på Norden som en vigtig region, fortalte nordisk chef for Darren Mowry for nylig til ITWatch. | Foto: PR/Amazon

De svenske byer Västerås, Eskilstuna och Katrineholm bliver hjemsted for it-selskabet Amazon Web Services' tre nye datacentre. Beslutningen sker som led i Amazons fokus på Norden og især den svenske hovedstad Stockholm, som en af selskabets 16 prioriterede regioner, oplyser Amazon i en pressemeddelelse.

Det skal sikre selskabets cloud-kunder i Stockholm maksimal hastighed og minimal nedetid. De kommende datacentre vil dog også sikre bedre hastigheder for danske selskaber. Blandt de danske it-selskaber som benytter Amazon Web Services er Trustpilot, Unity, Tradeshift og Vivino.

"En Amazon Web Services-region i Stockholm gør det muligt for svenske og nordiske kunder at flytte resten af deres applikationer til AWS med lokale latency eller data beskyttelseskrav krav, og nyde omkostnings- og agility fordele på tværs af hele deres ansøgning portefølje," udtaler adm. direktør for Amazon Web Services Andy Jassy i pressemeddelelsen.

Opførelsen af datacentrene er endnu ikke påbegyndt men ifølge svenske DI Digital forventer Amazon, at de nye datacentre skal være i drift allerede i 2018.

Danmark har tidligere været nævnt som en mulig destination for et kommende Amazon-datacenter, men det bliver altså ikke tilfældet i denne omgang.

Microsoft topchef: Intelligent cloud er vores fremtidige forretning 

Amazon: Københavnske startups viser vejen for det globale marked 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også