Configit i stort underskud efter overtagelse

Configit henter et solidt underskud efter kapitalfond har overtaget virksomheden, viser selskabets regnskab. Men ledelsen er tilfredse.
Henrik Reif Andersen, stifter og direktør, Configit.
Henrik Reif Andersen, stifter og direktør, Configit.

Kapitalfondens entre som hovedejer samt etablering af et nyt selskab bag it-selskabet Configit betyder, at selskabet kommer ud af 2016 med et betydeligt underskud.

Således lyder bundlinjen på et minus på 36 mio. kr. før skat, viser selskabets regnskab.

Configit, der er stiftet i 2000 og har både Preben Damgaard og Michael Moesgaard i bestyrelsen, fik fra foråret 2016 kapitalfonden Polaris Equity ind som hovedejer, og underskuddet skal ses alene som følge af storinvestorens indtog samt investeringer i fremtiden, fremgår det af ledelsesberetningen.

Configit har styrket en stor del af ledelsen i løbet af sidste år med ny finansdirektør, global salgsdirektør og en ny chef for strategisk marketing, skriver selskabet.

"Koncernen oplever stadig vækst i omsætningen, og er profitabel på operationelt niveau - for 10. år i træk," skriver Configits ledelse med topchef Henrik Andersen i spidsen.

Væksten daler

Men han skriver videre, at væksten ikke kører på skinner.

"Omsætningsudviklingen blev ikke på samme niveau som tidligere år, hvorfor koncernen har valgt at investere i yderligere ressourcer for at sikre fortsat vækst."

Ledelsen skriver endelig, at resultatet for 2016 er væsentligt påvirket af Polaris overtagelse af hovedparten af aktierne.

"Ledelsen betragter årets resultat som værende tilfredsstillende, når der henses til årets investeringer i at opbygge en global salg og leveranceorganisation og samtidig forblive profitabel."

Ledelsen forventer en positiv udvikling i 2017, hedder det.

ITWatch forsøger at få en kommentar fra selskabet samt fra Polaris.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter