Atea-aktie stormer frem trods bestikkelsessag

På trods af negativ omtale i kølvandet på bestikkelsessag bliver Ateas aktie aktuelt handlet i højeste niveau siden 2001.
RITZAU/FINANS

Selvom it-selskabet Atea i knap to år har været midtpunkt i en omfattende bestikkelsessag, er det ikke stoppet aktien i at storme frem. Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe, tjener stort på aktieopturen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Atea-aktien, der er noteret på Oslo Børs, er siden årsskiftet steget med ca. 25 pct. og ramte for nylig kurs 100 for første gang siden 2001. Kurshoppet er blandt andet kommet Ib Kunøe til gode, der nu har aktier i selskabet for mere end 2,1 mia. kr.

"Topledelsen er lykkedes med at overbevise markedet om, at selskabet har taget de nødvendige tiltag til, at sagen om bestikkelse, uanset udfaldet, ikke kommer til at påvirke Atea nævneværdigt," siger Aksel Stenbakken, analytiker hos ABG Sundal Collier, til dagbladet Børsen.

Topchef i Atea, Steinar Sønsteby, pointerede i forbindelse med selskabets årsregnskab for 2016, at der er blevet strammet gevaldigt op og gennemgået en proces, der sikrer, at selskabet ikke havner i en lignende situation i fremtiden.

Derudover kunne årsregnskabet også berette om en række nye kontrakter med offentlige kunder.

Atea fik stor opmærksomhed i marts, da it-selskabet ved Retten i Glostrup blev tiltalt for at have ydet aktiv bestikkelse og underslæb af særlig grov karakter fra 2009 til 2014.

Dommen er ikke fældet endnu, men den kan få store konsekvenser for Atea.

Blandt andet har Signe Lynggard Madsen, administrerende direktør i Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der har kontrakter for milliarder hos Atea, sagt, at man kan ophæve samarbejdet øjeblikkeligt, hvis en leverandør bliver dømt for bestikkelse.

/ritzau/FINANS

Ib Kunøe scorer halv mia. efter rekordregnskab 

Tiltalt Freddy Blak om lækket Atea-rapport: Den flød overalt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også