ITWatch

Analytikere: Udsigt til fortsat pæne vækstrater hos Nets

Analytikere forventer vækst og fremgang i indtjeningen hos Nets, der afleverer kvartalsregnskab i begyndelsen af næste uge.

Nets offentliggør resultatet for årets første kvartal på tirsdag. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Betalingskoncernen Nets kommer tirsdag med regnskab for første kvartal, som formentlig har budt på pæn organisk vækst og fremgang i indtjeningen i alle tre forretningsområder. Ifølge et medianestimat fra Ritzau Estimates, som har spurgt otte analytikere, ventes kvartalet at have budt på en organisk vækst på 5,7 pct.

Den ventede vækst ventes at være drevet særligt af Merchant Services og Financial & Network Services, hvor der ventes vækstrater på henholdsvis 9,1 og 7,0 pct., mens der i Corporate Services "blot" ventes en vækst på 3,0 pct.

"Vi forventer en solid udvikling i nettoomsætningen i regnskabet for første kvartal," skriver senioraktieanalytiker Thomas Eskildsen, som venter, at fremgangen netop vil være drevet af Merchant Services og Financial & Network Services.

Derimod venter han en flad omsætningsudvikling i Corporate Services, som blandt andet omfatter betalingsservice og NemID i Danmark.

Indtjeningen ventes at følge med op, så driftsresultatet, EBITDA, før særlige poster ifølge Ritzau Estimates lander i omegnen af 604 mio. kr. mod 551 mio. kr. i samme periode sidste år.

Indtjeningsfremgang i merchant services

En pæn del af den estimerede fremgang i Nets' samlede driftsindtjening ventes at stamme fra Merchant Services, som tilbyder betalingsløsninger til forretninger. Her regner analytikerne med at se en indtjeningsfremgang i ebitda på 15 mio. kr. til 161 mio. kr.

"Vi forventer, at omsætningen fra leje af terminaler og internationale kortindløsningsforretninger vil opretholde momentum i første kvartal - drevet af forberedelser til betalinger via dankort på mobilen og andre nye betalingsløsninger, der kræver nye terminaler samt internetbutikker, der bruger "Remember Me"-løsningen," skriver Thomas Eskildsen.

I Financial & Network Services, som håndterer dankort, Bankaxept samt processerer internationale betalingskort, regner analytikerne ifølge Ritzau Estimates med, at driftsresultatet er steget til 197 mio. kr. fra 177 mio. kr. Her kan selskabet glæde sig over stigende brug af dankortet.

Forventningerne til ebitda i Corporate Services er endvidere en forbedring på 9 mio. kr. til 237 mio. kr. i kvartalet.

Nets venter for 2017 en organisk vækst på 5-6 pct. og en ebitda-margin før særlige poster på over 36 pct. Til sammenligning er konsensus blandt analytikerne en organisk vækst på 5,5 pct. og en ebitda-margin på 36,5 pct.

Nets kommer med regnskab tirsdag 9. maj.

/ritzau/FINANS

Nets lancerer betalingsløsning med Shopbox 

Nets-aktien har sat kurs mod største stigning i år

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs