ITWatch

Nets-aktien har sat kurs mod største stigning i år

Nets i vendepunkt efter måneders kursballade.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Nets-aktien er onsdag sprunget i plus for året og ligger til at lukke med den største kursstigning siden nytår. Fremgangen falder sammen med en dugfrisk analyse fra den amerikanske storbank Citi, der ifølge Bloomberg News nævner muligheden for, at Nets kan være en interessant opkøbsmulighed for franske Worldline.

Aktien i Nets ligger ved 15.40-tiden 3,3 pct. højere i 125,10 kr. Siden nytår er Nets dermed steget 1,1 pct.

"Umiddelbart tror jeg, at stigningen kommer i forlængelse af Citigroups vurdering. Derudover har aktien været inde i en god trend på det seneste, hvilket også kan have haft noget at skulle have sagt," vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen over for Ritzau Finans.

Citigroup har indledt dækning af Nets med anbefalingen "neutral" - en anbefaling, som Sydbank deler med en "hold"-anbefaling. Det fremgår af bankens hjemmeside.

Tidligere har Worldline over for Børsen bekræftet, at det har et godt øje til det nordiske betalingsmarked, og det er ikke urealistisk, at Worldline enten er eller bliver interesseret i Nets, vurderer Mikkel Emil Jensen.

"Worldline har tidligere vist interesse for Nets og har stor interesse for at komme ind på det nordiske marked. Det er et af de mest aktive markeder i forhold til at adoptere ny teknologi inden for betalingsformidling. Det er her, der er flest korttransaktioner per indbygger, så det er et attraktivt geografisk område at være i," siger Mikkel Emil Jensen.

Det er ikke første gang, at Nets' stigning har trukket tråde til franske Worldline. Den 20. marts steg Nets-aktien sideløbende med, at magasinet La Lettre de l'Expansion skrev, at Worldline er parat til at betale 7,5-8 mia. euro for kollegaen Ingenico.

Atos, der ejer 70 pct. af aktierne i Worldline , afviste dog ifølge Reuters at være interesseret, og siden har der ikke været yderligere rygter om konstellationen.

På børsen i Paris falder aktien i Worldline onsdag eftermiddag med 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs