Telenor vinder kunder i Danmark og løfter indtjeningen

Telenor har fremdrift i forretningen på det danske marked, hvor kundebasen voksede i første kvartal. Driftsoverskuddet stiger også, men resultatet er ikke helt tilfredsstillende, fastslår direktør.
Driftoverskuddet voksede i første kvartal hos Telenor. | Foto: PR/Telenor
Driftoverskuddet voksede i første kvartal hos Telenor. | Foto: PR/Telenor
RITZAU FINANS

Det norske teleselskab Telenor har haft fremgang i indtjeningen i første kvartal. Lavere omkostninger forbedrer resultaterne, der dog ifølge selskabet selv er et stykke fra at være helt tilfredsstillende.

Telenor fik i første kvartal et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 222 mio. norske kr. på det danske marked, hvilket er en fremgang fra 157 mio. norske kr. i samme periode året før.

Selskabet skriver i regnskabet, at det primært er lavere udgifter til implementering af et nyt it-system, som har forbedret indtjeningen.

Telenor fik 9000 nye mobilkunder i kvartalet, og den samlede kundebase er nu på cirka 1,83 mio. i Danmark.

De gennemsnitlige mobilpriser faldt med 4 pct. på det danske marked som følge af lavere indtægter fra roaming og prispres.

Til gengæld solgte selskabet flere mobiltelefoner, hvilket var med til at løfte omsætningen samlet med 5 pct. til 1249 mio. norske kr.

"Jeg er tilfreds med, at vi har en stabil udvikling i kundebasen, og at vi ser en stigning i EBITDA-marginen på grund af lavere omkostninger som følge af vores investering i simplificering af virksomheden," siger administrerende direktør hos Telenor Danmark Jesper Hansen i en skriftlig kommentar.

"Det ændrer dog ikke på, at vi stadig befinder os i et marked med hård konkurrence. Vi er på den rigtige rejse, men der er fortsat et godt stykke vej at gå," siger han.

Hvordan det går hos konkurrenten TDC, får man et indblik i fredag morgen, hvor selskabet er på banen med sit regnskab for første kvartal.

/ritzau/FINANS

Plenti lancerer roaming-plan i næste uge 

3 lukker grænsebommen for mindre gruppe mobilkunder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også