ITWatch

3 henter stort overskud

Mobilselskabet 3 kommer ud af 2016 med et solidt overskud på bundlinjen samtidig med, at omsætningen fortsætter op. (Opdateret)

Mobilselskabet 3 kommer ud af 2016 med et samlet overskud på 330 mio. kr. Det viser selskabets regnskab, der er fremlagt her til morgen.

Bundlinjen viser en fortsat stigning sammenlignet med 2015, hvor 3 hentede 270 mio. kr. hjem. Samtidig er 3's omsætning steget med 300 mio. kr. til sammenlagt 3,2 mia. kr.

"Resultatet for året er også et udfald af, at vi er lykkedes med at holde selskabets omkostninger på et meget fornuftigt leje, som trods vækst og pres i markedet svarer til niveauet for 2015," siger 3's adm. direktør Morten Christiansen i en meddelelse.

"Vi har stenhårdt fokus på at drive en effektiv forretning, hvor vi samtidig kan være agile og ændre prioriteringer løbende for at optimere vores position i markedet. Det er en fornøjelse at konstatere, at denne tilgang bærer frugt."

3 har knap 16 pct. af det danske mobilmarked og er dermed den mindste såkaldte netværksejer, der har opbygget ejet mobilnet i Danmark.

Regnskabet viser, at antallet af ansatte i selskabet efter mange års vækst er fladet ud og er begyndt at falde fra 685 til 649 ansatte.

Samtidig er investeringerne i mobilnet steget igen, efter flere års fald. Sidste år har 3 investeret 192 mio. kr. 3 skriver selv, at udbygningen af selskabets 4G-net fortsætter.

"Et overskud på 330 mio. kr. sammenlignet med 270 mio. kr. året før er i tråd med vores forventninger og er tilfredsstillende," skriver selskabet.

I starten af året meldte 3 ud, at man i fjerde kvartal øgede kundebasen i Danmark med 7000 nye kunder og kunne for hele 2016 glæde sig over en kundetilgang på 47.000, hed det fra selskabet.

3 nyder blandt andet godt af at lægge mobilnet til lavprisselskabet Plenti, der har trukket over 50.000 mobilkunder til sig, hvoraf mange kommer fra konkurrenterne og dermed tæller med i 3's samlede kundebase.

3 vil sælge mere end telefoni til sine kunder 

Kendt serieiværksætter i spidsen for nyt TDC innovationsselskab 

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs