Prodata Consult har fuld blus under væksten

Omsætningen vokser med over 50 pct. på bare et år i it-konsulenthuset Prodata, viser selskabets regnskab for 2016. Og væksten vil fortsætte, venter selskabets ledelse. Nu skal synergierne høstes efter opkøb.
Adm. direktør i Prodata Søren Rode kan glæde sig over, at omsætningen skød i vejret i 2016.
Adm. direktør i Prodata Søren Rode kan glæde sig over, at omsætningen skød i vejret i 2016.

It-konsulenthuset Prodata Consult, der hører hjemme i Hvidovre, opnår en betydelig fremgang i sit seneste regnskab.

På bare et år er selskabet gået 230 mio. kr. frem i omsætning og rammer 693 mio. kr. i moderselskabet Prodata Consult Holding, der omfatter selskabets både de danske og udenlandske aktiviteter. Den udenlandske del af forretningen udgør en stadig større andel af selskabets forretninger.

Prodata henter samtidig stadig en ganske solid indtjening hjem med et overskud på 21 mio. kr., viser regnskabet. Prodata har siden 2012 øget indtjeningen ganske stille og roligt fra et overskud på seks mio. kr.

I regnskabet fremgår det, at Prodata venter en fortsat fremgang med tocifrede vækstrater i 2017.

Prodata beskriver desuden, at man, efter at have foretaget opkøb af Raft Consulting i 2016 og Eliantie B.V. i 2017, vil fokusere på at "realisere de strategiske muligheder, som følger af opkøbene".

Men selskabet er ikke mæt og leder fortsat efter opkøb. Man vil søge "dialog med mulige opkøbskandidater uden for Danmark på de for koncernen relevante markeder," hedder det.

Vokseværk i udlandet

Prodata har aktiviteter i en række lande, blandt andet Polen, Sverige, Norge og Holland. Og det er særligt udlandet, der trækker væksten frem.

Prodatas norske afdeling voksede med over 50 pct. i driftindtjening, EBITDA, fremgår det - og dét til trods for en stort set uændret omsætning. Her forventes både vækst i omsætning og overskud i 2017.

I Holland voksede Prodatas afdeling med næsten samme vækstrater, et plus på 50 pct., og leverede, hvad selskabet kalder sit bedste år.

Her har man foretaget opkøbet af det førnævnte selskab Eliantie B.V., og derfor er fokus i 2017 at "integrere de to selskaber og høste alle de mulige synergier uden at tabe momentum på den organiske vækst."

Endelig har Prodatas afdeling i Tyskland leveret sit første overskud.

Af selskabets regnskab fremgår det, at gældsposterne er steget betydeligt fra 112 mio. kr. til 211 mio. kr. på et år som følge af den store vækst i virksomhedens aktiviteter.

KMD leverer underskud i seneste regnskab 

Solidt overskud i E-conomic 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også