KMD leverer underskud i seneste regnskab

It-selskabet KMD kommer ud af 2016 med ekstraordinære omkostninger og underskud, skriver Børsen. Direktøren er ikke helt tilfreds.
Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO
Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO

KMD, der har lagt sig ud med flere store navngivne kunder, kommer ud af 2016 med skuffende resultater.

Det skriver Børsen.

KMD noterer sig en omsætning, der stiger svagt til 5,3 fra 5,1 mia. kr.

Ifølge selskabets regnskab stiger driftindtjeningen med to procent til 1,1 mia. kr. i 2016. Men gennemførte besparelser sender selskabet ud med tab på særlige poster på 441 mio. kr. Det er næsten 200 mio. kr. højere end året før.

Derfor ender driftsindtjeningen efter særlige poster med et solidt tilbageskridt på 661 mio. kr. mod 933 mio. kr. året før, skriver KMD.

Selskabet skriver i regnskabet, at det skyldes omkostninger til "effektiviseringstiltag i forbindelse med reorganiseringer og strukturtilpasninger samt hensættelse til kompensationer til kunder".

KMD er presset fra flere sider for blandt andet sine leverancer til kommunerne, som har ejet selskabet. Siden er KMD kommet i klemme hos ATP, som man er meget uenige med om konkrete it-projekter og endelig har Coop overfor Finans.dk i direkte vendinger kritiseret KMD. KMD's samlede resultat for 2016 bliver derfor et tab på 239 mio. kr. mod 41 mio. kr. i overskud i 2015.

"Jeg havde håbet på mere, men der har været nogle store engangsudgifter, som det har været nødvendigt at tage. Vi har bl.a. sat penge af til diverse kundesager, som delvist er med i regnskabet for 2016," siger Eva Berneke, topchef i KMD til Børsen. Hun har siddet i jobbet siden 2014, hvor hun kom fra en chefstilling i TDC.

Regnskabet viser endelig, at gælden i selskabet stiger betydeligt fra 3,9 mia. kr. til 4,7 mia. kr. på et år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter