ITWatch

Brutal uge for techgiganterne

En stribe af verdens største techselskaber har deres værdi ned med samlet set 770 milliarder kroner.

Foto: Josh Edelson/AFP / AFP

800 mia. dollar er blevet skåret af værdien af de største amerikanske teknologivirksomheder i ugens løb på grund af den aftagende globale økonomi og stigende omkostningspres.

Det skriver Financial Times.

Tabene på aktiemarkedet accelererede sent torsdag, efter at Amazon chokerede Wall Street med en svag indtægtsprognose for årets altafgørende fjerde kvartal, hvor ferieshopping normalt løfter indtægterne. Det amerikanske e-handelsselskab angav, at omsætningen i perioden sandsynligvis ville være op mod 15 mia. under de 155 mia., som analytikere havde forudsagt.

Nyhederne forlængede en overraskende svag indtjeningssæson fra de enorme amerikanske digitale koncerner og efterlod den samlede værdi af de fem største teknologivirksomheder, Amazon, Alphabet, Apple, Microsoft og Meta, omkring 950 mia. dollar lavere, end da indtjeningssæsonen begyndte.

Meta hårdt ramt

Særligt Meta, Facebooks moderselskab, rammes hårdt. Onsdag rapporterede techgiganten et fald i sine fortjenstmargener på baggrund af faldende annonceindtægter og skyhøje omkostninger. Aktien faldt 24,6 pct. på nyheden, hvilket skar 84 mia. dollar af koncernens markedsværdi.

I forlængelse heraf brød analytikere hos Morgan Stanley med deres normale praksis med ikke at udstede øjeblikkelige anbefalingsændringer som svar på dårlige nyheder, fordi Metas forbrugsplaner var et ”afhandlingsændrende” øjeblik. Det oplyser de i et notat.

Kun Apple formåede at modstå skuffelsen og rapporterede omsætning og indtjening over analytikernes forventninger. Nyheden bidrog til et delvist opsving sent på dagen og trimmede det samlede tab i markedsværdi til 770 mia. og efterlod de fem med en samlet værdi på 6430 mia.

Amazon styrtdykker på børsen trods øget omsætning

Meta i laveste kurs i seks år

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs