ITWatch

Meta i laveste kurs i seks år

Meta falder kraftigt på børsen i New York. Kursen styrtdykker med 25 pct.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Aktien i Meta Platforms, som driver Facebook, Whatsapp og Instagram, styrtdykker hele 25 pct. i det første aktiehandler i New York torsdag eftermiddag. Dermed når aktien ned i laveste niveau i seks år.

Meta kom onsdag efter amerikansk børslukketid med regnskab, hvor det sociale medies bud på indtægterne i det igangværende fjerde kvartal skuffer.

Facebook-ejeren regner nemlig med en omsætning i årets sidste kvartal på 30,0-32,5 mia. dollar, og midtpunktet af det interval i 31,25 mia. dollar ligger under forventningerne på Wall Street, som ifølge Bloomberg News var på 32,2 mia. dollar.

”Vores guidance forudsætter, at udenlandsk valuta vil være en modvind på cirka 7 pct. i den samlede omsætningsvækst på årsbasis i fjerde kvartal, baseret på aktuelle valutakurser,” hedder det i regnskabet.

Meta Platforms, som også ejer Whatsapp og Instragram, fremhæver samtidig, at koncernen nu vil holde lidt mere på pengene. I nogle områder skal der derfor afskediges medarbejdere, i andre fryser koncernen nyansættelser, og der vil kun ske vækst i medarbejderantallet i ”højt prioriterede” områder.

Koncernen regner nu med årlige omkostninger i 2022 på 85-87 mia. dollar mod tidligere 85-88 mia. dollar, inklusiv en engangsomkostning på 900 mio. dollar relateret til besparelser på kontorarealer.

I 2023 ser selskabet imidlertid omkostningerne stige til 96-101 mia. dollar, hvilket medregner en engangsbetaling på 2 mia. dollar. Igen til reduktion af kontorarealer.

Få reklamepenge og høj inflation halverer Facebook-ejers indtjening

Tredje kvartal er ingen indtjeningsfest for amerikanske techselskaber

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs