ITWatch

Opkøb sender Netcompanys omsætning til vejrs

Toplinjen vokser med knap 50 pct. i seneste kvartal hos Netcompany efter opkøb af græsk it-selskab. Til gengæld må det danske selskab se indtjeningsmarginen falde som følge af tilføjelsen.

Foto: PR

Årets sidste kvartal i 2021 bød på det største opkøb i Netcompanys historie, da græske Intrasoft blev en del af den danske it-koncern.

Tilføjelsen afspejler sig tydeligt i det netop offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal. Her vokser omsætningen med 49,1 pct. og lander på 1,15 mia. kr.

Her tegner det græske opkøb sig alene for 37 pct. af væksten, mens den organiske vækst står for 12,1 pct.

Købet af Intrasoft rammer samtidig ebita-marginen, som lander på 18,3 pct. Fraregner man påvirkningen fra opkøbet, lyder ebita-marginen på 21,8 pct. for den organiske forretning. I kroner og ører lander ebita-resultatet på 210,3 mio. kr. for kvartalet.

"På trods af nye covid-19 pålagte restriktioner i december og øget sygdom i koncernen som følge af omicron-varianten, lykkedes det os at leve op til vores forventninger til omsætningsvækst og -marginer for hele året, da omsætningen voksede 27 pct. i konstante valutaer og justeret ebita-margin for koncernen var 21,8 pct," udtaler topchef André Rogaczrewski i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Årets sidste tre måneder bød samtidig på en vækst i antallet af medarbejdere. Fraregnet opkøbet voksede medarbejderskaren med 513 - fra 2996 i fjerde kvartal 2020 til 3509 i fjerde kvartal 2021. Medtager man tilføjelsen af Intrasoft, havde Netcompany ved udgangen af 2021 i alt 6380 fuldtidsansatte.

Fortsætter tendens i 2022

Samlet set lander Netcompanys omsætning på 3632 mio. kr. i 2021. I det igangværende regnskabsår for 2022 forventer Netcompany en toplinjevækst i størrelsesordenen 48-52 pct. – heraf forventes 13-18 pct. at være organisk.

Forventningen til den justerede ebitda-margin lyder på over 20 pct. for hele koncernen, mens den fraregnet Intrasoft-tilføjelsen ventes at ligge på over 23 pct.

Opkøb ventes at presse indtjeningsevnen hos Netcompany 

Rogaczewski: Vi kommer til at investere flere penge i sociale arrangementer 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs