ITWatch

HP Enterprise skuffer med ny prognose

Chipmangel og brudte forsyningskæder får skylden for skuffende kvartalsprognose hos HP Enterprise

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

It-konsulenten HP Enterprise faldt i det amerikanske eftermarked tirsdag med 2,4 pct., da prognosen for første kvartal ikke levede op til forventningerne på Wall Street. Udfordringer med chipmangel og med forsyningskæden får atter engang skylden.

"Forsyningen var fortsat et problem, og det vil det blive ved med på kort sigt," siger topchef i HP Enterprise, Antonio Neri, til Bloomberg News.

For det igangværende første kvartal regner HP Enterprise, der i sin tid blev skilt ud af computer- og printerproducenten HP, med et justeret overskud per aktie på 42-50 cent. Midtpunktet af det interval, 46 cent, er en skuffelse i forhold til konsensus, der ifølge Bloomberg News ligger på 49 cent.

"Efterspørgselsklimaet har været utroligt stærkt og accelererede i anden halvdel af året, hvilket giver os et vigtigt momentum på vej ind i det næste år," udtaler Tarek Robbiati, finansdirektør i HP Enterprise, i regnskabet.

Tallene for fjerde kvartal var samtidig lidt blandede, da omsætningen skuffede en anelse, mens indtjeningen var lidt bedre end ventet.

HP Enterprise oplevede i perioden en stigning i salget på 2 pct. til 7,35 mia. dollar mod ventede 7,38 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 52 cent, sammenlignet med 47 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 48 cent, ifølge Bloomberg News.

HP Enterprise lover bedre end ventet 2022-indtjening 

HP Enterprise faldt trods opjustering 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs