ITWatch

Zoom overgår forventninger og venter yderligere fremgang

Videotjenesten Zoom omsatte i seneste kvartal for langt mere end hele det foregående år. Selskabet forventer, at fremgangen fortsætter.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Videotjenesten Zoom Communications, der har været en af coronakrisens helt store vindere grundet behovet for online-møder og ekstra hjemmearbejde under nedlukningerne, havde en fremragende afslutning på 2020/21.

Samtidig ser selskabet noget lysere på 2021/22, end analytikerne turde håbe på op til regnskabet.

I fjerde kvartal 2020/21, der løb til og med januar, hentede Zoom en omsætning på 882,5 mio. dollar mod ventet 811 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 1,22 dollar mod ventet 0,79 dollar blandt analytikerne.

God afslutning på året

"Fjerde kvartal markerede en stærk afslutning på et hidtil uset år for Zoom. I 2020/21 skalerede vi vores forretning betragteligt, så den kunne tilbyde kritiske kommunikationsløsninger som svar på pandemien," siger Eric S. Yuan, der er stifter af Zoom og administrerende direktør i selskabet, i årsregnskabet.

"Vi er ydmyge omkring vores rolle som betroet partner og en motor for det moderne frie arbejdsmiljø. Vores evne til hurtigt at eksekvere drev stærke finansielle resultater gennem hele året," fortsætter han.

Og tallene fra Zoom fortæller virkelig en historie om den voldsomme vækst, som coronapandemien skabte i forretningen.

I hele regnskabsåret 2019/20 omsatte Zoom således for 622,7 mio. dollar - langt mindre end tilfældet var alene i fjerde kvartal 2020/21.

Og det igangværende første kvartal samt hele 2021/22 kan også meget vel blive noget bedre end umiddelbart ventet for Zoom, viser selskabets forventninger, der er langt over konsensus i markedet.

For første kvartal venter Zoom en omsætning på 900-905 mio. dollar mod konsensus blandt analytikerne på 829,5 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Og for hele 2021/22 venter videotjenesten en justeret indtjening per aktie på 3,59-3,65 dollar - langt over forventningerne blandt analytikerne om 2,97 dollar.

Zoom-aktien steg efter regnskabet med 8,6 pct. i det amerikanske eftermarked - oven på en stigning på 9,7 pct. i mandagens ordinære handel.

Topchef ændrer strategisk fokus efter succes med videomøder 

Microsoft er den helt store vinder blandt videoplatforme

Ingen vej tilbage: Teams-møder er kommet for at blive 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs