ITWatch

Twitter fik solid omsætning – men opbremsning i brugervækst lurer

Twitter-aktien sluttede handlen med en stigning på tre procent efter offentliggørelsen af regnskab.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Twitter klarede dig solidt gennem sit fjerde kvartal, men det sociale medie advarede alligevel i kvartalsregnskabet om, at brugervæksten bremser op.

Aktien steg alligevel 3,1 pct. i eftermarkedet i USA tirsdag.

Twitters justerede overskud per aktie steg i fjerde kvartal fra 15 til 27 cent, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 30 cent. Omsætningen steg sideløbende med 28 pct. til 1,29 mia. dollar mod ventede 1,19 mia. dollar.

Samtidig voksede antallet af daglige aktive brugere på Twitter-platformen med 26 pct. til 192 mio. brugere, men her var knap 194 mio. brugere ventet.

I regnskabet fremhæver Jack Dorsey, Twitters topchef, netop væksten i de aktive brugere samt Twitters tiltag til at rense op i brugernes ytringer.

"Vores produktforandringer indtil nu fremmer sundere samtaler for dem, der anvender vores ydelser, inklusive annoncører og partnere, og vi er opmuntrede over vores planer om fortsat innovation i 2021."

Her i januar har Twitter permanent lukket ned for tidligere præsident Donald Trumps konto, fordi koncernen mener, at han opfordrede til optøjer i forbindelse med stormen på Capitol Hill den 6. januar. Sidste år indførte Twitter også en kuratering af tweets, herunder mest bemærkelsesværdig netop Donald Trumps, hvis flere gange ytringer blev markeret som usande.

For første kvartal ligger Twitters guidance en snert over det ventede, da midtpunktet af det annoncerede interval mellem 940 og 1040 mio. dollar svarer til 990 mio. dollar, mens konsensus på Wall Street på forkant var på 983 mio. dollar.

Twitterforbud: "Det handler ikke om ytringsfrihed"

Twitter: Udelukkelse af Trump skaber en farlig præcedens 

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs