ITWatch

Amerikansk robotproducent straffes trods opjustering

Koncernen, som blandt andet fremstiller industrirobotter, oplevede i sit fjerde kvartal et fald i omsætningen på 7 pct. til 1,57 mia. dollar mod ventede 1,61 mia. dollar.

Foto: Finn Frandsen

Rockwell Automation falder med 4,3 pct. i tirsdagens amerikanske aktiemarked. Bundlinjen for første kvartal var ellers over konsensus på Wall Street, og koncernen opjusterer forventningen, men da omsætningen skuffede i perioden, og da flere konkurrenter forinden har lagt endnu bedre tal frem, så trækker investorerne sig fra Rockwell.

"Vi mener, tallene var undervældende i lyset af den høje barre, som er sat gennem regnskabssæsonen af robot-konkurrenterne," kommenterer Julian Mitchell, analytiker hos Barclays, skriver Bloomberg News.

Koncernen, som blandt andet fremstiller industrirobotter, oplevede i sit fjerde kvartal et fald i omsætningen på 7 pct. til 1,57 mia. dollar mod ventede 1,61 mia. dollar, men det justerede overskud per aktie steg alligevel til 2,38 dollar, sammenlignet med 2,11 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,88 dollar, ifølge Bloomberg News.

Tilbagegangen i omsætningen kom på baggrund af en negativ organisk vækst på 9 pct. mod minus 1 pct. et år før.

Rockwell Automation har i forbindelse med regnskabet løftet sine forventninger til 2021, og koncernen venter nu en justeret indtjening per aktie på 8,70-9,10 dollar mod førhen 8,45-8,85 dollar og sammenlignet med et gennemsnitligt estimat på 8,72 dollar.

Omsætningsguidance sættes også op til en vækst mellem 8,5 og 11,5 pct. mod tidligere 6,0 til 9,0 pct., og den organiske vækst for hele året ses lande i intervallet 4,5-7,5 pct. sammenlignet med oprindelige 3,5-6,5 pct.

Mere fra ITWatch

Gamestop sætter skub i ny strategi

Ledelsen i Gamestop har lyttet til kritiske aktionærer og nu sætter gang i en transformation væk fra den fysiske detailhandel, som har været med til at sende selskabet i problemer.

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs