ITWatch

Fynsk robotchef er bekymret for nyt lovforslag: "En kæp i hjulet for udenlandske investeringer"

Nordbo Robotics direktør fremhæver, at kinesiske investorer er meget risikovillige. Han er skeptisk over, at regeringen vil indføre en screeningsordning for visse udenlandske investeringer.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Kinesiske penge var afgørende for, at det Odense-baserede Nordbo Robotics kunne vokse sig stor og få techgiganter som Apple, Microsoft og Google på kundelisten. Det skriver Politiken.

Avisen har talt med Nordbo Robotics direktør Leo Zhou, der er født i Kina, men opvokset i Danmark, siden han var 10 år. Han er bekymret over, at den danske regering vil indføre krav om, at visse udenlandske investeringer skal screenes og godkendes af myndighederne.

"Når formålet er national sikkerhed, har jeg fuld forståelse for det. Men jeg er bekymret for, om det her tiltag sætter en kæp i hjulet for udenlandske investeringer. Specielt kinesiske investorer er meget risikovillige, og deres anprisninger af, hvad et selskab er værd, er ofte meget høje. Vi havde eksempelvis en anprisning fra Sverige, som var 1/20 af det, vi endte med at få fra Kina," siger Leo Zhou til Politiken.

Professor: Robotbranchen har stort potentiale – og Danmark står stærkt

Fynsk robotselskab henter investering på 185 mio. kr. 

Robotchef: "Venner, som har kendt mig i mange år, siger, at jeg altid har været ambitiøs og dygtig"

Mere fra ITWatch

Gamestop sætter skub i ny strategi

Ledelsen i Gamestop har lyttet til kritiske aktionærer og nu sætter gang i en transformation væk fra den fysiske detailhandel, som har været med til at sende selskabet i problemer.

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs