ITWatch

Cisco falder på svage forventninger

Netværksproducenten Cisco venter at falde mere end forventet af analytikerne og det har kostet på kursen.

Foto: Nasdaq / PR

Verdens største netvæksproducent, amerikanske Cisco, falder i onsdagens eftermarked med 5,8 pct., da koncernen med sit regnskab for fjerde kvartal har skuffet med prognosen.

Koncernen regner med at første kvartals omsætning vil falde med mellem 9 og 11 pct. fra sidste års første kvartal, da toplinjen lød på 13,10 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News på forhånd blot havde spået en tilbagegang på 7,5 pct.

Også buddet på den justerede indtjening i intervallet 69 til 71 cent skuffer, når det holdes op mod konsensus på 76 cent. Bruttomarginen ligger ligeledes i den lave ende med et bud på 64 til 65 pct., mens estimaterne i 64,8 pct. ligger over det områdes midtpunkt.

De noget forsigtige forventninger skal ses i lyset af den globale recession, som coronapandemien har udløst, hvilket har betydet at mange kunder, især stater og små og mellemstore virksomheder, har reduceret investeringerne.

Det overståede fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår var ellers bedre end ventet.

Koncernen oplevede ganske vist et fald i omsætningen på 9 pct. til 12,15 mia. dollar, men mod ventede 12,08 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 80 cent, sammenlignet med 83 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 74 cent ifølge Bloomberg News.

"Ved udgangen af finansåret 2020 nåede vi vort mål om, at mere end halvdelen af vores omsætning skal komme fra software og services, og denne strategi fortsætter med at resonere med kunderne, når de digitaliserer deres organisationer," udtaler Chuck Robbins, administrerende direktør i Cisco, i regnskabet.

Det er netop Robbins' afgørende strategiske mål at reducere Ciscos afhængighed af salg af hardware.

/ritzau/FINANS

Satellitselskab står til læsterlige klø i ny rød start

Konsulenthus vokser på toppen i rekordregnskab

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger